Parmezánové rizoto
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2540
kalorií
0.0g
cukrů
150.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Česnek rozdrtíme čepelí nože a osmažíme ho na oleji. Poté česnek vyjmeme a na olej dáme na jemno nakrájenou šalotku. Osmažíme ji a přidáme rýži.
Restujeme až rýže trochu zprůhlední a zalijeme vínem, které necháme odpařit.
Poté přidáme naběračku vývaru a dusíme. Podle potřeby přidáváme po naběračkách další vývar.
Až je rýže měkká (20 min) odstavíme a přidáme parmezán a máslo až se rozpustí.
Tip k receptu
Podáváme zakápnuté olivovým olejem s hoblinkami parmezánu.
sonizna02. 02. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.