Parmezánové rizoto
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2540
kalorií
0.0g
cukrů
150.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Česnek rozdrtíme čepelí nože a osmažíme ho na oleji. Poté česnek vyjmeme a na olej dáme na jemno nakrájenou šalotku. Osmažíme ji a přidáme rýži.
Restujeme až rýže trochu zprůhlední a zalijeme vínem, které necháme odpařit.
Poté přidáme naběračku vývaru a dusíme. Podle potřeby přidáváme po naběračkách další vývar.
Až je rýže měkká (20 min) odstavíme a přidáme parmezán a máslo až se rozpustí.
Tip k receptu
Podáváme zakápnuté olivovým olejem s hoblinkami parmezánu.
sonizna02. 02. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 03. 02. 2016, 10:31

dušanka 15. 08. 2016, 20:26

hanka 02. 05. 2019, 11:32

katka16031 31. 07. 2019, 18:32
© 2022, Railsformers, s.r.o.