Parmezánové rizoto

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2540 kalorií
0.0g cukrů
150.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

Česnek rozdrtíme čepelí nože a osmažíme ho na oleji. Poté česnek vyjmeme a na olej dáme na jemno nakrájenou šalotku. Osmažíme ji a přidáme rýži.
Restujeme až rýže trochu zprůhlední a zalijeme vínem, které necháme odpařit.
Poté přidáme naběračku vývaru a dusíme. Podle potřeby přidáváme po naběračkách další vývar.
Až je rýže měkká (20 min) odstavíme a přidáme parmezán a máslo až se rozpustí.

Tip k receptu

Podáváme zakápnuté olivovým olejem s hoblinkami parmezánu.

přidejte na:
sonizna

02. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
majka
chutné rizoto s parmezánom

03. 02. 2016, 10:31

dušanka
rizoto je výborné

15. 08. 2016, 20:26

hanka
dobrá chuť rizota

02. 05. 2019, 11:32

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.