Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
5h 0min 5h 20min
Nutriční hodnoty
620 kalorií 82.0g cukrů 0.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejde do husy, vykostíme) nacpeme do husy (předtím ale nařízneme kůži, do které vmasírujeme drcený nebo umletý česnek). Dáme péci spolu se zbytky tuku, česneku a sádlem do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečeme cca 3 h a stále obracíme (husa musí být přikrytá). Poslední hodinu až dvě pečeme odkryté. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Bulb Tip k receptu

Knedlík i zelí jsem dělala dle souvisejících receptů.


Přidat na Pinterest
Vera

10. 11. 2010, Recept navštíven: 4094x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
receptje perfektný a velmi chutný

01. 09. 2016, 18:37

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca pečená hus s plnkou velmi chutnou

04. 06. 2017, 19:34

Přidat komentář
Jozef
Ale ste mi narobila chuťe.Zasa jeden nezdravý recept ale aký dobrý.Mňam.Ďakujem .Jozef.

Jozef 10. 11. 2010, 20:07

Facebook komentáře