Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejde do husy, vykostíme) nacpeme do husy (předtím ale nařízneme kůži, do které vmasírujeme drcený nebo umletý česnek). Dáme péci spolu se zbytky tuku, česneku a sádlem do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečeme cca 3 h a stále obracíme (husa musí být přikrytá). Poslední hodinu až dvě pečeme odkryté. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Tip k receptu
Knedlík i zelí jsem dělala dle souvisejících receptů.
Vera10. 11. 2010
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 01. 09. 2016, 18:37

majka 04. 06. 2017, 19:34

katka16031 27. 10. 2017, 12:54

dušanka 28. 01. 2019, 17:49

palino 25. 10. 2019, 10:53

hanka 30. 11. 2019, 19:51
Jozef 10. 11. 2010, 20:07