Pečená jehněčí kýta
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 45min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1528
kalorií
0.0g
cukrů
42.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.
Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.
Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240°C, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme 90 minut.
Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.
Rajčata svaříme s olivami.
Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.
Tip k receptu
Jedna porce obsahuje 685 kcal, 59 g bílkovin, 32 g sacharidů, 36 g tuku a 3 g vlákniny.
sonizna22. 09. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.