Pečená jehněčí kýta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 45min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1528 kalorií
0.0g cukrů
42.0g tuků
35.0g bílkovin


Příprava

Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.
Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.
Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240°C, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme 90 minut.
Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.
Rajčata svaříme s olivami.
Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.

Tip k receptu

Jedna porce obsahuje 685 kcal, 59 g bílkovin, 32 g sacharidů, 36 g tuku a 3 g vlákniny.

přidejte na:
sonizna

22. 09. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera byt dobre
majka 22. 09. 2015, 16:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výbornýa jahnacinka
katka16031 27. 09. 2015, 21:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Jakmile ,seženu jehněčí, ihned to zkusím
heladon 05. 10. 2015, 18:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam tiež
hanka 03. 11. 2015, 13:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
určite tento recept vyskúšam
palino 01. 05. 2016, 19:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný recept
Svetlana 17. 10. 2017, 22:15