Pečená jehněčí kýta

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 45min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1528 kalorií
0.0g cukrů
42.0g tuků
35.0g bílkovin


Příprava

Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citrónovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.
Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.
Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240°C, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme 90 minut.
Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.
Rajčata svaříme s olivami.
Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.

Tip k receptu

Jedna porce obsahuje 685 kcal, 59 g bílkovin, 32 g sacharidů, 36 g tuku a 3 g vlákniny.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyzera byt dobre

22. 09. 2015, 14:25

Chybí obrázek
výbornýa jahnacinka

27. 09. 2015, 19:28

Chybí obrázek
Jakmile ,seženu jehněčí, ihned to zkusím

05. 10. 2015, 16:18

Chybí obrázek
vyskúšam tiež

03. 11. 2015, 12:11

Chybí obrázek
určite tento recept vyskúšam

01. 05. 2016, 17:40

Chybí obrázek
chutný recept

17. 10. 2017, 20:15

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.