Pečená kachna na zelí

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 45min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

306 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme.
Na dno skleněného pekáče rozdrobíme cibuli, posypeme jablky a vše zakryjeme zelím. Vložíme připravenou kachnu a zakryjeme víkem. Pečeme při 170°C asi 90 minut, poté odkryjeme a dopečeme do červena (asi 15 minut).
Upečenou kachnu naporcujeme, dáme na talíře a děrovanou lžící nabereme zelí.

Tip k receptu

Podáváme s knedlíky dle vlastního výběru.

přidejte na:
JanaB

12. 05. 2014

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
přidala bych i bobkový list
Přidané ingredience: bobkový list

18. 12. 2015, 16:50

Chybí obrázek
Kachna je nejlepší pouze osolená a okmínovaná, přidávání bobkového listu mi připadá zbytečné
Přidané ingredience: bobkový list

18. 12. 2015, 17:06

Chybí obrázek
ja robím klasicky len so solou a kmínom

16. 02. 2016, 12:53

Chybí obrázek
robím bez bobkoveho listu, sol a kmin stací

20. 03. 2016, 21:58

Chybí obrázek
recept je vyborný

14. 12. 2016, 20:33

Chybí obrázek
je to velmi chutný recept

17. 12. 2016, 20:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.