Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená kachna na zelí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 45min 2h 5min
Nutriční hodnoty
306 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme.
Na dno skleněného pekáče rozdrobíme cibuli, posypeme jablky a vše zakryjeme zelím. Vložíme připravenou kachnu a zakryjeme víkem. Pečeme při 170°C asi 90 minut, poté odkryjeme a dopečeme do červena (asi 15 minut).
Upečenou kachnu naporcujeme, dáme na talíře a děrovanou lžící nabereme zelí.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s knedlíky dle vlastního výběru.


Přidat na Pinterest
JanaB

12. 05. 2014, Recept navštíven: 6710x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
přidala bych i bobkový list
Přidané ingredience: bobkový list

18. 12. 2015, 16:50

Marcianto
Restaurant_star
Kachna je nejlepší pouze osolená a okmínovaná, přidávání bobkového listu mi připadá zbytečné
Přidané ingredience: bobkový list

18. 12. 2015, 17:06

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ja robím klasicky len so solou a kmínom

16. 02. 2016, 12:53

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím bez bobkoveho listu, sol a kmin stací

20. 03. 2016, 21:58

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je vyborný

14. 12. 2016, 20:33

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutný recept

17. 12. 2016, 20:56

Přidat komentář

Facebook komentáře