Pečená kachna na zelí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 45min
Celkový čas
2h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
306
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme.
Na dno skleněného pekáče rozdrobíme cibuli, posypeme jablky a vše zakryjeme zelím. Vložíme připravenou kachnu a zakryjeme víkem. Pečeme při 170°C asi 90 minut, poté odkryjeme a dopečeme do červena (asi 15 minut).
Upečenou kachnu naporcujeme, dáme na talíře a děrovanou lžící nabereme zelí.
Tip k receptu
Podáváme s knedlíky dle vlastního výběru.
JanaB12. 05. 2014
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: bobkový list
Marcianto 18. 12. 2015, 18:06
© 2024, Railsformers s.r.o.