Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 15min
Nutriční hodnoty
616 kalorií 50.0g cukrů 22.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Z jahod, želírovacího cukru a vody si připravíme jahodový džem (viz související recepty) nebo můžeme použít i kupovaný. Listové těsto zpracujeme a rozválíme na tenkou placku, kterou namažeme jahodovým džemem a posypeme kakaem. Těsto nakrájíme na 8 plátků tak, aby každý plátek obalil celý banán. Banány oloupeme a obalíme plátkem těsta. Okraje navlhčíme vodou a důkladně přitiskneme, aby se při pečení nerozevřelo a jahodovo-čokoládová náplň nevytekla. Takto obalené banány dáme na vymazaný plech a pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 150 °C. Podáváme horké a nakrájené na třetinky.

Bulb Tip k receptu

Můžeme dozdobit ušlehanou smetanou (šlehačkou).


Přidat na Pinterest
Milena

13. 07. 2009, Recept navštíven: 4361x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra lahodka

07. 09. 2016, 09:49

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
aj tieto pečene banany su celkom dobre

06. 12. 2016, 21:09

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá banánová pochuťka

25. 01. 2017, 19:31

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobra chuťovka

17. 02. 2017, 20:50

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne urobené bananány

27. 02. 2017, 19:42

Přidat komentář
Ajaja
Tak banány mohu na kakýkoliv způsob. Je pravda, že takto zapečené jsem ještě nezkoušela. V lepším případě dělám klasiku - v čokoládě se šlehačkou, ev. do dortu...

Ajaja 27. 01. 2010, 16:57

Facebook komentáře