Pikantní kapr po "mlynářsku"

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

868 kalorií
4.0g cukrů
5.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Očištěného kapra rozpůlíme, můžeme stáhnout z kůže, pak jej nakrájíme na proužky asi tak na dva prsty šířky. Očistíme česnek a prolisujeme ho. Jednotlivé porce osolíme, zakapeme citronem a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Dáme odležet, nejlépe do druhého dne. Smícháme mouku s trochou pálivé papriky a v ní obalíme jednotlivé porce kapra. Zprudka osmažíme, vložíme do pekáčku a dáme asi na 15-2O minut do předehřáté trouby. Podáváme nejlépe s jednoduchým bramborovým salátem.

Tip k receptu

Chutná i po studenu.

přidejte na:
Ajaja

02. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář