Pikantní kapr po "mlynářsku"
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
868
kalorií
4.0g
cukrů
5.0g
tuků
26.0g
bílkovin
Příprava
Očištěného kapra rozpůlíme, můžeme stáhnout z kůže, pak jej nakrájíme na proužky asi tak na dva prsty šířky. Očistíme česnek a prolisujeme ho. Jednotlivé porce osolíme, zakapeme citronem a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Dáme odležet, nejlépe do druhého dne. Smícháme mouku s trochou pálivé papriky a v ní obalíme jednotlivé porce kapra. Zprudka osmažíme, vložíme do pekáčku a dáme asi na 15-2O minut do předehřáté trouby. Podáváme nejlépe s jednoduchým bramborovým salátem.
Tip k receptu
Chutná i po studenu.
Ajaja02. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.