Pikantní naložený bůček

Obtížnost

Čas přípravy

2h 15min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

3h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

4680 kalorií
7.0g cukrů
1.0g tuků
209.0g bílkovin


Příprava

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smícháme 1 lžíci vývaru z bůčku, zbývající rozetřený česnek, mletou papriku, chilli koření, kečup, mletý pepř a sůl dle chuti. Takto připravenou směs nanášíme na ještě teplý bůček, rovnoměrně rozetřeme a zabalíme do alobalu. Dáme na 2 hodiny do mrazničky a poté do lednice. Podáváme studené a nakrájené na plátky.

přidejte na:
Milena

24. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
planeta
Také děláváme naložený bůček, ale nevaříme ho ,ale pečeme, jinak postup stejný, necháváme odpočinout alespoň 2 dny, super, doporučuji všem

27. 07. 2014, 08:25

majka
velmi chutný naložený bočik

19. 03. 2017, 19:59

palino
recept vyskúšaný, je to vyborné a velmi chutné

13. 05. 2017, 16:52

Přidat komentář
katka16031
vyborná masova lahodka

katka16031 18. 08. 2016, 20:19

nechápu, proč bůček od řezníka mýt, pak ho důkladně osušit a šup s ním do vroucí vody. Pochopil bych, kdybychom ho měli na pánvi opéct, ale takhle je to divné..

Santa 15. 02. 2017, 21:53

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.