Plněný vepřový řízek
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
3076
kalorií
3.0g
cukrů
5.0g
tuků
31.0g
bílkovin
Příprava
Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme.
Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je přehneme, spíchneme nití, obalíme v mouce a po obou stranách pomalu opékáme v rozpáleném oleji. Poté trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s brambůrky.
Tip k receptu
Pokud podlijeme řízky místo vodou vývarem, můžeme ve výpeku pak udělat omáčku a dát ji na maso. Jako příloha je pak dobrá rýže.
Evík20. 09. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 30. 09. 2012, 02:11
© 2024, Railsformers s.r.o.