Plněný vepřový řízek

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

3076 kalorií
3.0g cukrů
5.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme.
Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je přehneme, spíchneme nití, obalíme v mouce a po obou stranách pomalu opékáme v rozpáleném oleji. Poté trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s brambůrky.

Tip k receptu

Pokud podlijeme řízky místo vodou vývarem, můžeme ve výpeku pak udělat omáčku a dát ji na maso. Jako příloha je pak dobrá rýže.

přidejte na:
Evík

20. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Lucie
Plněné řízky jsou u nás oblíbené a sýr se šunkou jako náplň je jako skvělá klasika :)

30. 09. 2012, 00:11

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.