Plněný vepřový řízek
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
20min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
35min | 55min |
Nutriční hodnoty |
---|
3076 kalorií | 3.0g cukrů | 5.0g tuků | 31.0g bílkovin |
Příprava
Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme.
Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je přehneme, spíchneme nití, obalíme v mouce a po obou stranách pomalu opékáme v rozpáleném oleji. Poté trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s brambůrky.
Tip k receptu
Pokud podlijeme řízky místo vodou vývarem, můžeme ve výpeku pak udělat omáčku a dát ji na maso. Jako příloha je pak dobrá rýže.
Ingredience
Kategorie
Obyčejný den, Česká, Celoročně, Finančně nenáročné, Maso, Mléčné výrobky a vejce , Jídlo na každý den, Klasika, Rodina, Hlavní chodRecenze
Přidat recenzi




Lucie 30. 09. 2012, 00:11