Podzimní koláč z jedlých kaštanů
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
BB sušenky naskládáme vedle sebe do nádoby (nejraději mám zapékací keramický pekáček).
Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka a jednoho sáčku se dvěma lžícemi cukru. Polijeme jím sušenky, poskládáme na kolečka nakrájený banán, a další vrstvu sušenek, kterou můžeme (a nemusíme) pokapat rumem. Kaštanové pyré smícháme v misce s cukrem a máslem - dle chuti. Vyšleháme a potřeme druhou vrstvu sušenek. Šlehačku pořádně vyšleháme, lze přidat i ztužovač, není to však nutné. Dáme do chladničky asi na 24 hodin (pokud tam tak dlouho vydrží :-)
Před podáváním posypeme Grankem či čokoládovými hoblinkami - nejraději v tom případě použiji čokoládu na vaření, kterou nastrouhám na hrubém struhadle.
Tip k receptu
V době zrání malého ovoce - ostružiny, maliny, borůvky... můžeme moučník přizdobit i ovocem.
Roxana11. 07. 2013