Polévka s ovesnými vločkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory a mrkev oškrábeme a umyjeme pod tekoucí studenou vodou, petrželovou nať také. Brambory nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a na mírném plameni krátce opražíme ovesné vločky. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájené brambory. Krátce opečeme, zalijeme 2 hrnky vody a polévku vaříme 15 minut. Přidáme do ní rozpustit bujón. Odměříme si hrnek mléka a část vlijeme do polévky. Ve zbytku mléka rozšleháme vejce, přidáme do polévky a necháme přejít varem. Do odstavené polévky přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Polévka s ovesnými vločkami se může různě ochucovat, například strouhaným sýrem, nebo česnekem a majoránkou.
JanaB15. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: domácí vývar
planeta 28. 03. 2014, 05:44

katka16031 14. 04. 2016, 10:37

Svetlana 24. 08. 2016, 20:38

hanka 19. 06. 2017, 11:27