Polévka z červené řepy a mrkve

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

48 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Ze stehen odstraníme kůži a uvaříme je do měkka v 1,5-1,8 l vody, do které dáme cca 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trochou šťávy. Zahustíme smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou. Přidáme koření, podle chuti osolíme, osladíme a vaříme 15-20 minut. Nakonec přidáme nakrájené maso.

Pokud je polévka málo hustá, vyjmeme z polévky asi 4 lžíce (maso, mrkev, řepu a trochu šťávy) a rozmixujeme. Polévka bude mít lepší chuť. Poté tuto směs dáme zpět do polévky a zamícháme.

přidejte na:
katka16031

24. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
podobá sa to trochu na boršč, chutí vyborne
hanka 29. 11. 2016, 21:13
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
trochu dlhšia príprava, ale poliveka chutná
Svetlana 24. 01. 2017, 21:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
da sa zjesť
dušanka 07. 10. 2019, 21:32