Polévka z červené řepy a mrkve
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
48
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Ze stehen odstraníme kůži a uvaříme je do měkka v 1,5-1,8 l vody, do které dáme cca 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trochou šťávy. Zahustíme smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou. Přidáme koření, podle chuti osolíme, osladíme a vaříme 15-20 minut. Nakonec přidáme nakrájené maso.
Pokud je polévka málo hustá, vyjmeme z polévky asi 4 lžíce (maso, mrkev, řepu a trochu šťávy) a rozmixujeme. Polévka bude mít lepší chuť. Poté tuto směs dáme zpět do polévky a zamícháme.
katka1603124. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.