Polévka z červené řepky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

48 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trochou šťávy, zahustíme se smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou. Přidáme koření, podle chuti osolíme, osladíme a vaříme 15-20 minut. Nakonec přidáme nakrájené maso. Pokud je polévka málo hustá, vyjmeme z polévky asi 4 lžice (maso, mrkev, řepu a trochu šťávy) a rozmixujeme. Polévka bude mít lepší chuť. Poté tuto směs dáme zpět do polévky a zamícháme. Polévka je hotova.

přidejte na:
katka16031

24. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
podobá sa to trochu na boršč, chutí vyborne

29. 11. 2016, 20:13

Svetlana
trochu dlhšia príprava, ale poliveka chutná

24. 01. 2017, 20:02

Přidat komentář
tepito
To je asi něco jako boršč?nebo se pletu?

tepito 27. 01. 2010, 11:12

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.