Polévka z červené řepy
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
740
kalorií
35.0g
cukrů
41.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměkne. Necháme trochu vychladit a polévku rozmixujeme. Vlijeme do hrnce, přidáme zeleninový bujón, rozetřený česnek a necháme projít varem. Polévku servírujeme teplou a ozdobenou lžící smetany a nasekaným koprem.
Milena26. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziMartin Pěč 05. 03. 2019, 06:23
© 2024, Railsformers s.r.o.