Pošírované hrušky s čokoládou
Obtížnost
Čas přípravy
10h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
11h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1508
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme minimálně 10 hodin odležet ve vzniklém sirupu. Poté hrušky vyjmeme a necháme okapat. Mezitím ve vodní lázni roztopíme čokoládu. Na talíř vlijeme trochu sirupu, doprostřed dáme 1-2 lžíce ušlehané šlehačky a okapanou hrušku. Nakonec hrušku opatrně polijeme roztopenou čokoládou a podáváme.
Milena11. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.