Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Hovězí plátky se zelím a žampiony

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

700 g drštěk, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 3 ks česneku, 1/2 ks celeru, 1/2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 1/2 hrsti máty peprné, 80 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 4 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 ks tortilly, 100 ml rajčatového pyré

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 minut. Slijeme a vaříme hodinu doměkka. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli, česnek a papriku nakráj...

Hovězí oháňka na zelenině

Hovězí oháňka na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks hovězí oháňky, 50 ml olivového oleje, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 2 ks řapíkatého celeru, 200 ml bílého vína, 7 g soli, 7 g pepře, 1 konzerva sterilovaných rajčat

Oháňku nakrájíme podle obratlů a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Poté vyjmeme. Do výpeku z masa dáme na jemno nakrájenou zeleninu - mrkev, cibuli a celer. Osmažíme dozlatova, poté přilijeme víno. Po odpaření vína vrátíme maso a zalijeme 50...

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa , 3 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky , 1 lžíce mleté pálivé papriky , 1,5 l hovězího vývaru, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, drcený kmín, 1 paprika (kapie), 1 hrst sušených hub, 1 lžíce majoránky, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm), cibuli na drobno. Na sádle (oleji) osmahneme cibuli do červena, přidáme maso, orestujeme až se zatáhne. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme proliso...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězí roštěnky, 2 plátky šunky, 1 mrkev, špetka provensálského koření, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžíce olivového oleje

Z kvalitní vyzrálé hovězí roštěné připravíme 2 plátky, které rozklepeme, lehce osolíme, nepatrně opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a čtvrtku podélně rozříznuté mrkve. Maso i s náplní stočíme do ...

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hovězího zadního, 50 g čerstvého Baby špenátu, 100 g libové anglické slaniny, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 vejce, 1/2 kostky hovězího bujónu, 5 stroužků česneku, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře

Anglickou a špenát nakrájíme na širší nudličky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Na lžičce oleje prohřejeme slaninu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme míchaná vejce. Poté vmícháme špenát a ještě chvíli mícháme. ...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí plece , 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice, 5 stroužků česneku, špetka soli , 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 balení Ďábelského bujónu s chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g nakrájené anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavine...

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 6 malých plátků hovězí klížky, 1 lžíce Vegety Chuť jara, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce kopru

Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Mleté hovězí maso se zeleninou

Mleté hovězí maso se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého hovězího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 kostka hovězího bujónu, 100 g mrkve, 200 g kedluben, 4 lžičky polohrubé mouky, 200 ml vody, 200 g 30% smetany

Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Poté přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Hovězí na česneku s rýží

Hovězí na česneku s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí zadní, 50 g slaniny, 50 ml slunečnicového oleje, 50 g cibule, 40 g česneku, 1 balení hovězího bujónu, hladká mouka na zahuštění, voda na podlévání

Na oleji pozvolna rozpustím rozkrájenou slaninu. Hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, krátce restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bujon a pod pokličkou zvolna dusím v troubě do měkka 120-150 minut při ...

Hovězí vývarová polévka

Hovězí vývarová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařené rýže, 1,5 l vody, 150 g hrášku, 150 g kukuřice, 150 g mrkve, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kořenová petržel

Mrkev nakrájíme na nudličky a všechnu zeleninu dáme do vařící vody, přidáme bujon, uvařenou rýži a společně povaříme asi 5 minut.