Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Husí játra v těstíčku

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husích jater, špetka soli, pár kuliček celého pepře, troška hřebíčku, 50 g mandlí, 40 g husího sádla

Očištěná husí játra protkneme spařenými, oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi, osolíme a dusíme na sádle společně s trochou hřebíčku a s pár kuličkami celého pepře. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou, ze k...

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...