Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Maso s voňavými sýry

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g kuřecích prs, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 50 g žampionů, 50 g cherry rajčátek, 40 g čínských nudlí, 25 g jarní cibulky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička pažitky

Kuřecí maso osolíme a opepříme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji dozlatova spolu s fazolkami a žampiony nakrájenými na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a vmícháme je ke kuřecímu masu. Podáváme posypané pažitkou a jarní cibulkou s pře...

Kuřecí maso s rýží na čínský způsob

Kuřecí maso s rýží na čínský způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře, 3 lžíce sójové omáčky, 8 ks kuřecích stehen, 10 ks jarní cibulky, 1 sáček špenátu, 1 lžička soli, 3 lžíce sezamového oleje, 500 g dlouhozrnné rýže

Jednu lžíci zázvoru nastrouháme, zbytek nakrájíme na tenké plátky. Smícháme zázvor na plátky, pepř celý a lžíci sójové omáčky. Přidáme kuřecí stehna, dáme na pánev a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Trošičku osolíme. Vaříme 30 minut. ...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička soli, 1 lžíce koření na kuře, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí a necháme asi půl hodiny odležet. Do pekáče (remosky) dáme na kostičky nakrájenou cibuli, na to kuřecí maso a na každý kousek položíme 1 - ...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Kuřecí maso s česnekem

Kuřecí maso s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehenní řízky, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Drákulova smrt, 1 lžička rajčatového protlaku, špetka soli

Maso nakrájené na menší kousky orestujeme, přidáme nastrouhaný česnek, hořčici, koření, protlak a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce rostlinného oleje, 300 g vepřové panenky, 1 stroužek česneku, 5 cm zázvoru, 1 zelená chilli, 2 malá jablka, 2 mrkve, 150 g brokolice, 300 g rýžových nudlí, šťáva z jedné limetky

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte vepřové maso při vysoké teplotě cca 6 až 8 minut. Přidejte rozdrcený česnek, na nudličky nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, jablka nakrájená na čtvrtinky, mrkev nakrájenou/nastrouhanou na delší tenké plátky, ma...

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové, očištěné krkovice, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 bobkové listy, 1 petrželový kořen, lžička soli, 5 kuliček černého pepře, jarní cibulka na ozdobení, Křenová houska: 6 housek , 2 lžíce nastrouhaného křenu, lžička nasekané petrželky, 900 ml mléka, špetka soli, mletého muškátového oříšku a bílého mletého pepře, 2 lžíce smetany

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nase...

Vepřové maso s kapií a hráškem

Vepřové maso s kapií a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 3 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 2 stroužky česneku, 1 sterilovaná paprika (kapie), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 lžička Vegety, 150 g strouhaného sýra

Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na nudličky jako hranolky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme i maso. Poté vmícháme lžičku mleté papriky a hladké mouky, poté zalijeme 2 dcl vody. Osolíme, při...

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 4 čerstvé broskve, 1 hlávka česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje

Vepřovou plec nakrájíme na kostky, které orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou broskev a celé stroužky česneku. Podlijeme vodou a dusíme, pokud maso není měkké. Poté zahustíme moukou ...

Maso s voňavými sýry

Maso s voňavými sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty nebo plece, sůl, pepř, 1 balení romadůru, 1 balení tvarůžků, 150 g Nivy, grilovací koření na kuře, hladká mouka, 1 balení smetany

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli ležet. Mezitím si rozdělíme balení romadůru i syrečků na 4 porce a do misky připravíme hladkou mouku na obalení. Na naklepané plátky dáme připravené porce sýrů, ty posypeme grilo...

Mleté maso s klobásou

Mleté maso s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g míchaného mletého masa, 3 měkké klobásy, 2 lžičky koření na mleté maso, 50 ml studené vody, 2-3 stroužky česneku, 1 vejce, 6 - 12 plátků anglické slaniny, špetka pepře

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme vodu, ve které jsme rozšlehali vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme. Dobře zamíchanou směs necháme odležet. Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu sl...

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 150 g žampionů, 200 g brokolice, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Poté jej osolíme a opepříme a na oleji prudce osmahneme. Jakmile nám začne zlátnout, podlijeme maso vodou. Dusíme, dokud maso nezačne měknout. V případě potřeby dále podléváme vodou. Jakmile maso m...

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česn...

Uzené maso s fazolí a kroupami

Uzené maso s fazolí a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 2 cibule, 300 g fazolí, 200 g krup, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, sůl, 2 lžíce sádla, 2 dcl vody

Kroupy a fazole namočíme každé zvlášť a potom uvaříme také každé zvlášť, propláchneme studenou vodou, smícháme a osolíme. Cibule oloupeme a 1 cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme a přidáme k fazolím s kroupami. Druhou cibuli nakrájíme na půlkolečka...

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí klížky, 250 g krup, 1 cibule, 400 g hlávkové kapusty, 100 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, troška pepře, troška majoránky

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a za občasného podlievania udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme prebraté umyté krúpy a na drobno pokrájaný kel, osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a rascou, premieša...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 1 malá konzerva ananasu, 2 ks menších cuket, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 ks mrkve, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení

Cukety nakrájíme na plátky, maso na nudličky, ananas na kousky. Na trošce oleje orestujeme osolené a opepřené maso a pak vyjmeme. Do pánve dáme cukety a ananas, přidáme sójovku, rajský protlak, zalijeme půl deci vody a šťávou z ananasu. Podusíme d...

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Kuřecí maso s cuketou a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 malá konzerva kukuřice, 2 menší cukety, sůl podle chuti, olej

Na oleji osmahneme kuřecí maso, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a cca 15 minut za občasného míchání vaříme. Když je maso i cuketa hotová, vsypeme sterilovanou kukuřici, dobře zamícháme a podle chuti osolíme.

Pikantní kuřecí maso s medem

Pikantní kuřecí maso s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, špetka soli, 5 lžic oleje, 3 lžíce medu, chilli koření podle chuti, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 ks jablek

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme k nim olej, med, škrob a koření. Promícháme a necháme odležet minimálně 24 hodin. Necháme důkladně rozehřát pánev a směs orestujeme. Když je maso napůl hotové, přidáme na pánev nakrájená a...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...