Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 283

Rybí pomazánka s vejci

Rybí pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervy sardinek, 1 cibuli, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíci plnotučné hořčice, špetku soli, špetku pepře

Sardinky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenými uvařenými vejci. Přidáme máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše rozmixujeme. Pomazánku mažeme na pečivo.

Musakka s dýní Hokkaidó

Musakka s dýní Hokkaidó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 300 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 800 g dýně hokkaidó, 6 rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 2 cibuli, 5 stroužků česneku, trošku tymiánu, trošku bazalky, trošku majoránky, špetku soli, špetku pepře, 2 vejce, 100 g bílého jogurtu, 150 ml vepřového bujónu

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a ne...

Odlehčená rýžová kaše

Odlehčená rýžová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g dlouhozrnné rýže , 100 ml mléka, špetku soli, 2 lžičky medu, 1 jablko, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci rozinek

Do osolené vroucí vody dáme rýži a necháme ji vařit, dokud se voda nevyvaří. Poté přidáme mléko a mícháme. Až se vyvaří přebytečná voda, přidáme med. Mezitím si nakrájíme jablko na drobné kostičky, které dáme do misky a zalijeme kaší. Posypeme roz...

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Vánoční štóla

Vánoční štóla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky (doporučuji s vlákninou), 150 g rozpuštěného másla a další pak na potření hotové štoly, 125 g cukru moučka a další na obalení štoly, 1,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení tvarohu (ve vaničce nedoporučuji), 2 vejce, dle vlastního uvážení: kandované ovoce , rozinky, sekané ořechy či mandle

Všechny sypké suroviny smícháme, včetně oříšků, mandlí, hrozinek a kandovaného ovoce, pak přidáme tvaroh, opět promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo - opět promícháme, pak prohněteme rukama a vytvoříme buď jeden velký bochánek, nebo dva mal...

Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic ovesných vloček, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1,25 l vody, 1 mrkev, 200 g celeru, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, Vegeta dle chuti

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a ovesné vločky. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, bujon, osolíme a povaříme doměkka. Polévku dochutíme vegetou a můžeme dozdobit nakrájenou petželkou.

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 středně velká cibule, 100 g taveného sýra s příchutí šunky, 100 g másla, špetka soli - koření podle vlastní chuti

Zakysanou smetanu ušleháme s taveným sýrem. Do této směsi důkladně vmícháme změklé máslo. Cibuli olopupeme a nakrájíme. Přidáme do pomazánky. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem. Jestliže máte rádi pikantnější pomazánku, tak můžete přidat česnek ...

Šumajstr

Šumajstr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, špetka soli, 1 velká cibule, 250 g slaniny, 250 g krup, 2 lžíce oleje

Fazole den předem namočíme. Další den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, doměkka. Necháme uvařit i kroupy. Cibuli oloupeme a pokrájíme a potom osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Vše smícháme dohro...

Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýra, 8 plátků šunky, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 1 hrst čerstvé sekané petrželky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka dle potřeby na obalení, olej na smažení, 200 ml nízkotučného jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 špetka bílého mletého pepře, špetka soli

Tavené sýry zbavíme obalů a vložíme je do misky. Přidáme nasekanou petrželku a vidličkou dobře promícháme. Na stůl rozložíme plátkový sýr. Na každý položíme plátek šunky. Na šunku doprostřed lžičkou rozprostřeme sýrovo-bylinkovou směs. Potom napln...

Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 vejce, olej, 100 g šunky, 100 g sýra podle chuti, špetka soli, špetka pepře

Opatrně vykrojíme vnitřek chleba tak, aby nám zůstala kůrka vcelku. Rozšleháme vejce, podle chuti je osolíme a opepříme (můžeme přidat i své oblíbené koření). Nakrájíme sýr a šunku na kostičky. Osmažíme kůrku z jedné strany , pak ji otočíme. Vlije...

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kakaa, 100 g cukru moučka

Žloutky, kakao a cukr šleháme nad parou do zhoustnutí a za občasněho promíchání necháme zchladnout. Do studené pěny zašleháme poloměkké máslo.

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hroznového vína, 250 g tvarohu, 150 g másla, 1 lžíce rumu, 3/4 hrnečku cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, 1 vejce, 1/2 hrnečku kukuřičné mouky, hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy, cukr moučka na ozdobu

Opláchneme hroznové víno a necháme okapat. Zatím do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru. Vše vymícháme dohladka. Potom postupně přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva. hotové těsto vylijeme na vymazaný plech a poklade...

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Polévka z červené řepy II.

Polévka z červené řepy II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 100 g zakysané smetany, 50 g másla, 1,25 l hovězího vývaru, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 špetka pepře mletého

Očištěnou řepu nastrouháme, přidáme ocet, polovinu másla a podlejeme polovinou vývaru. Dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu pokrájíme a vaříme ve zbytku vývaru. Řepu i kořenovou zeleninu propasírujeme. Uděláme jíšku ze zbytku másla a hl.mouky a vaří...

Rančerský salát

Rančerský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g salámu junior, 3 vejce, 150 g sterilovaných okurek, 350 g fazolí v tomatě, 100 g majonézy, 100 g smetany, 100 g cibule, 1 lžíci francouzské hořčice, špetku solil

Salám, vejce vařené natvrdo a okurky nakrájíme na drobné kostičky a promícháme. Přidáme fazole v tomatě a jemně nakrájenou cibuli, majonézu, smetanu, hořčici a špetku soli. Opět dobře promícháme.

Vaječný salát

Vaječný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 16 kaparů, 2 svazky zelené cibulky, 5 listů hlávkového salátu, 6 lžic majonézy, 150 g strouhaného Čedaru (cheddar), 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 5 rajčat

Natvrdo uvařená vajíčka podélně rozkrojíme a vydlabeme žloutky, které si dáme do misky. Žloutky si rozmačkáme vidličkou a přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř. Dobře rozmícháme a vzniklou směsí naplníme bílky. Na talíře rozložíme listy hlávkového...

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých kaštanů (nasekaných nožem), 100 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g najemno nakrájené cibule, 20 g česneku, 50 g cukru krupice, 50 g lesního ovoce, 1 l zeleninového bujónu, sůl, pepř

Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, česnek, cukr, nasekané kaštany a lesní ovoce. Potom přidáme mouku a zahustíme. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 30 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr rozmixujme (na jemno, případně necháme v...

Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 česnek, 250 g kečup, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření , 1 hrneček hladké mouky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 250 ml vody

Játra omyjeme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme ho děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zalijeme sojovou omáčku...

Štědrák

Štědrák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 80 g Hery, 210 g cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , 2 vejce, hrst mandlových lupínků, 120 g máku, 150 g vlašských ořechů, 200 g jemného tvarohu, 150 g švestkových povidel, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžic rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžičku citrónové kůry, 1 lžíci cukru moučky

Do nádoby pekárny vlijeme mléko. Přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, 70 g cukru, sůl, mouku a droždí. Zapneme program na propracování a kynutí těsta. Dále si připravíme náplně. Ořechová: ořechy umeleme, přidáme 60 g cukru a trochu mléka. Dáme na v...

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z červeného zelí s jablky

Salát z červeného zelí s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červeného zelí, 4 jablka, 100 g másla, 1 lžíci mleté skořice, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí a uvaříme ho ve vroucí vodě do měkka. Jablka si nakrájíme na plátky a osmažíme je na másle na pánvi. Na pánev přidáme cukr a skořici. Vše smažíme, dokud není cukr zkaramelizován. Do mísy přendáme zelí a obsah p...

Květákový salát

Květákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 5 sterilovaných okurek, 1 svazek kopru, 1 dcl nálevu z okurek, 2 dcl tatarské omáčky, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme květák a okurky. Přidáme jemně nakrájený kopr, nálev z okurek a tatarskou omáčku. Osolíme a vše promícháme.

stránka: