Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 280

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

Fazole po čínsku

Fazole po čínsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžíce olivového oleje, 2 pórky, 80 g fazolí, trocha soli, lžíce sojové omáčky, lžička Worcesterové omáčky, 2 kousky chleba, 2 mrkve, 1 paprika

Fazole si necháme přes noc ve vodě(pokud máme možnost vyměnit vodu, tak ji po pár hodinách vyměníme), vodu vylijeme a dáme v čisté vařit. Mezitím si nakrájíme pórek, papriku i mrkve na nudličky a dáme na pánvičku s rozehřátým olejem zprudka osmahn...

Domácí becherovka

Domácí becherovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vodky, asi 5 listečků máty peprné, 3 lžíce čaje stomaran, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks hřebíčku

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 - 3 dny luhovat. Pak nápoj scedíme a podáváme vychlazený.

Opilé ovoce

Opilé ovoce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg kandovaného ovoce, 15 dkg sušeného ovoce, 15 dkg rozinek, 2 dcl Griotky, 2 dcl červeného vína

Ovoce nakrájíme na větší kousky, nasypeme do sklenice s pevným uzávěrem, smícháme griotku a víno a ovoce tím zalijeme. Dobře uzavřeme a necháme ji uležet v chladu.

Křehké kočičí jazýčky

Křehké kočičí jazýčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g cukru moučky, 1 ks bílek, 125 g polohrubé mouky, 1 špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g čokoládová poleva

Z másla, moučkového cukru a bílku utřeme hladký krém. Přimícháme mouku, sůl a vanilkový cukr. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech nastříkáme asi 5 cm dlouhé proužky s trochu silnějšími konci (do tvaru čokoládových kočičích jazýčků). Pečeme ...

Slaný koláček

Slaný koláček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g jemného tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 slepičí vejce, 2 lžíce zakysané smetany

Spracujeme cesto a necháme v chlade asi tak 15 minút. Potom ho rozváľame na hrúbku asi tak 1 cm môže byť aj menej. Stále podsypávame múkou, potrieme žĺtkom a osolíme. Postupne môžeme nastrúhať syr, potrieť cesnakom, dať bylinky. Pečieme asi tak ...

Kynuté rohlíky naslano

Kynuté rohlíky naslano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 100 g másla, 40 g droždí (kvasnic), špetka soli, 6 dcl mléka, troška cukru krystal

Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom ho na doske rozdelíme na 6 bochníkov. Každý bochník rozgúľame na kruh a tento rozdelíme na 8 dielov. Vzniknutý trojuholník stáčame od najširšiej časti do tvaru rožka, potrieme rozšlahaným vajcom, posypem...

Výborné tyčinky s bryndzou

Výborné tyčinky s bryndzou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g másla, 1 lžička soli, 1 lžička Sody bikarbóny, 1 slepičí vejce, 1 hrst sezamu, 1 hrst máku

Múku, bryndzu, maslo, soľ a sódu bikarbónu spracujeme a nechame chvíľu odležať. Na pomúčenej doske vyvaľkame cesto na hrúbku ½ cm a krájame radielkom tyčinky. Preneseme ich na plech, potreme rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď sezamom, makom aleb...

Koláč se slaninou

Koláč se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 250 g anglické slaniny, 4 slepičí vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 troška muškátového ořechu, špetka čtvero koření, špetka soli

Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto nechame rozmraziť, rozvaľkame a vysteľeme ním veľkú okrúhlu formu na pizzu, ktorú predtým vypláchneme studenou vodou. Cesto popichame vidličkou. Zmiešame kyslú smotanu, vajcia, osoľime, okoreňime, pridame trochu m...

Výborné sýrové trojúhelníčky

Výborné sýrové trojúhelníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 250 g Nivy, 300 g sendvičové šunky

Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce. Na každý položíme plátok šunky a kúsok syra. Potom ho preložíme do trojuholníka a dáme upiecť do rúry.

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Ostravská vepřová pečeně

Ostravská vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 100 kg sádla, 50 g hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Maso protkneme špalíčky bůčku a slaninou, opepříme a osolíme. Maso vložíme na orestovanou cibuli a osmahneme ze všech stran. Podlijeme 2 skleničkami vody a du...

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Krémová polévka se zeleninou

Krémová polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks celeru i s natí, 1 ks petržele i s natí, 6 ks mladých cibulek, 50 g kapustiček, 100 g másla, 50 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle. Vložíme do vody a dáme vařit, abychom měli zeleninu měkkou. Rozpustíme máslo, vmícháme moukou a uděláme jíšku, kterou následně necháme vychladnout. Vývar uvedeme do varu, přimícháme j...

Drožďová polévka s uzeným masem

Drožďová polévka s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 2 ks vajec, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 l vývaru z kostí, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci, nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Když je cibule zpěněná, přidáme rozdrobené droždí, zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Vejce roz...

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolek, 250 g uzeného masa, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 sklenka vody, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce raj...

Polévka z hříbků

Polévka z hříbků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g smrkových hříbků, 2 ks vajec, 100 g másla, sklenka vody, 150 g hrubé mouky, špetka petrželky, špetka soli

Hřiby si očistíme, nakrájíme na plátky, v hrnci si rozpustíme máslo a na něm hřiby podusíme. Poté zalijeme vodou, osolíme a necháme povařit, aby hřiby změkly. Z hrubé mouky a vajec si uděláme těsto, které poté nastrouháme na hrubém struhadle a nas...

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kysaného zelí, 6 ks brambor, 1 ks cibule, 50 g sušených hub, 0,5 l mléka, 4 lžíce másla, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, špetka mletého pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rozpustíme si máslo v hrnci a cibuli na másle osmahneme do zlatova, poté zalijeme vodou, přidáme sušené houby, okmínujeme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím ...

Kmínová polévka s mlékem

Kmínová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 5 lžic mléka, 50 g másla, 1,5 l vývaru z kostí, špetka kmínu, troška pažitky, špetka soli

Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme kmín a zředíme vývarem z kostí a poté dobře rozšleháme. Když to je rozšlehané, necháme to povařit cca 20 minut. Rozšleháme vejce s mlékem a přidáme trochu mouky a vytvoříme si těstíčko, které nec...

Panádlová polévka

Panádlová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého chleba, 2 ks vajec, 1 l vody, špetka majoránky, špetka soli

Dáme vařit vodu, osolíme a dáme do ní tvrdý chleba, aby se rozvařil. Když voda vře, přidáme rozkvedlané vejce a necháme srazit. Poté ochutíme majoránkou a můžeme podávat.

Jahodové zimní řezy

Jahodové zimní řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 4 lžíce rumu, 4 vejce, 100 g Hery/rostlinného tuku, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 200 g jahodové zavařeniny/ marmelády, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy, čokoládová poleva na ozdobení

Rozinky propláchneme vodou, vložíme do misky a zalijeme rumem. Žloutky utřeme do pěny se změklým tukem, moučkovým a vanilínovým cukrem a kakaem. Vmícháme zavařeninu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ro...

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Banánové řezy

Banánové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžíce mléka, 1 banán, 3 lžíce kokosové moučky, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, čokoládová poleva, kokosová moučka na posypání, banán krájený na kolečka, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobení

Žloutky našleháme do pěny s moučkovým a vanilínovým cukrem. Vmícháme mléko a vidličkou rozmačkaný banán a pořádně promícháme. Přidáme kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec směs zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků, který opatrně v...

stránka: