Kotlíková polévka s červeným vínem
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
1h 5min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
1284
kalorií
14.0g
cukrů
86.0g
tuků
89.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný česnek nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přidáme bobkový list, tymián a osolíme. Polévku vaříme cca 25 minut. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do polévky vařit, po dobu 30 minut. Rozkrojíme na čtvrtky paprikové lusky, odstraníme semena, nakrájíme na nudličky a vaříme společně ještě 10 minut. Hotovou polévku posypeme petrželkou a ochutíme dle chuti. Polévku podáváme s těstovinami nebo chlebem.
Beruska6413. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.