Zeleninová paštika tří chutí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem.
Hmotu rozdělíme na tři části. Do první přidáme rozmixovanou červenou řepu, dochutíme solí a pepřem. Do druhé přidáme rozmixovaný pórek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do třetí části přidáme rozmixovanou mrkev, dochutíme citrónovou kůrou, solí, pepřem a zázvorem. Formu vymažeme máslem a ve vrstvách položíme na sebe hmoty s řepou, pórkem a mrkví. Přikryjeme papírem na pečení a pečeme 90 minut ve vodní lázni při teplotě 180 °C. Upečenou paštiku vychladíme a uložíme na několik hodin do chladničky.
Beruska6413. 12. 2009