Ovocný salát s kokosem
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
5min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
280
kalorií
12.0g
cukrů
11.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme rumovou omáčku – rozmícháme med s mátou, rumem a kokosovým mlékem, podle chuti dosladíme cukrem. Oloupeme zázvor a vylisovanou zázvorovou šťávou omáčku okořeníme. Přelijeme salát a promícháme. Oloupané kokosové jádro krátce před servírováním nakrájíme loupáčkem na tenké hoblinky a na pánvi bez tuku je orestujeme do zlatohněda. Porce kokosem ozdobíme.
Beruska6413. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.