Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 281

Mechové piškotové těsto

Mechové piškotové těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic cukru, 6 lžic hrubé mouky, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce tuku

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něj zašleháváme cukr a postupně přidáváme žloutky, mouku a rozpuštěný tuk. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ca 20 minut, při 150 °C.

Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 vejce, 1,5 dcl mléka, 2 dkg másla, 1 žloutek, 1 lžička octa, špetka soli, 2 kg jablek, rozinky, strouhanka, cukr, skořice

Z prosáté mouky, mléka, vajec, rozehřátého másla, octu a soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je na teplém místě asi hodinu odpočinout. Těsto vytahujeme na utěrce posypané moukou tak dlouho, dokud není tenoučké. Poprášíme ho strouhankou, pokrop...

Bábovka s jogurtem

Bábovka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12,5 dkg Hery, 10 dkg cukru, 1 kelímek bílého jogurtu, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, přidáme žloutky a našleháme. Přidáme jogurt a prosátou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Část těsta oddělíme a promícháme s prosátým kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme zbylý cukr a vanilkový c...

Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku hladké mouky, 1 hrneček cukr ukrupice, 3 vejce, 2,5 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Vejce s cukrem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a přisypeme mouku, do které jsme přidali kypřící prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme a vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 45 minut.

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kaštanů, 1,2 l hovězího vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce másla, špetka soli

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu na mírném ohni. Celek rozmixujeme, rozředíme zbytkem vývaru a smícháme s máslem a žloutky.

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sladkovodních ryb, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, 1 kedluben, kousek bulvového celeru, 1 pórek, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1,2 l vody, 2 lžíce másla, 1,5 dcl smetany, 6 dkg jáhel, špetka soli

Ryby stáhneme z kůže, vyfiletujeme, pokrájíme na malé kousky a posolíme. Z kůží, hlav a kostí, mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku a koření uvaříme 1 l vývaru a scedíme. Polovinou vývaru zalijeme jáhly, přidáme 1 lžíci másla a vaříme na malém o...

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 200 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1,5 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Maso a očištěnou zeleninu zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí, vaříme. Když je maso měkké, přidáme očištěné žampiony a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Maso společně se žampiony jemně nasekáme a propasírujeme přes je...

Kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 250 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 papriky, 4 lžíce nasekané petrželky

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný...

Masové kuličky v houbové omáčce

Masové kuličky v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 250 g telecího masa, 30 g sušených hub, 1 rohlík, 2 lžíce másla, 1 vejce, 150 ml smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Maso a namočený rohlík pomeleme, přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Důkladně promícháme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ze směsi formujeme kuličky, obalíme je v mouce a osmažíme...

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Zeleninová paštika tří chutí

Zeleninová paštika tří chutí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g červené řepy, 600 g pórku, 600 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 50 g parmazánu, 3 lžíce másla, 1 lžička citrónové kůry, muškátový ořech, máslo na vymazání formy, pepř, sůl, zázvor

Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem. Hmotu rozdělíme...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřového (či kuřecího či jného) řízku, 1 hrneček hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 cibule, troška tymiánu, troška bazalky, troška majoránky, troška rozmarýnu, troška rozdrceného bobkového listu, sůl, olej na smažení

Řízky osolíme,obalíme v mouce,vejci a strouhance smíchané s nadrobno nakrájenou cibulí,okořeněnou tymiánem,bazalkou,majoránkou, rozmarýnem a rozdrceným bobk.listem.Osmažíme.Nejlepší jsou s bramb.kaší.

Jednoduché rohlíčky

Jednoduché rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 360 g Hery, 500 g hladké mouky, 500 g jemného tvarohu, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry

Z mouky, hery a šlehačky vytvoříme těsto, které dáme na chvíli do lednice. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním zbylých surovin. Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme rádýlkem na 8 dílů. Na každý dílek dá...

Kakaové keksy do lisu

Kakaové keksy do lisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g pudinkový prášek (BB pudink), 1 Hera, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 8 lžic mléka, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 100 g kokosové moučky

Všetky suroviny spolu zmiešame a spracujeme na hladké cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Z cestom plníme lis na keksy a vytláčame ich priamo na plech (netreba ho vymastiť). Upečieme a poprášime práškovým a vanilkovým cukrom. Keksy sú ihne...

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Ořechové ze strojku podle prababičky

Ořechové ze strojku podle prababičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 100 g mletých vlašských ořechů, 250 g másla, 1 žloutek, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 šálek cukru moučky

Na vál dáme mouku, krupicový cukr, mleté ořechy, změklé máslo, žloutek a 1 sáček vanilkového cukru. Ze všech těchto surovin dobře zpracujeme těsto. Do mlýnku na maso nasadíme nástavec na tvoření cukroví a vybereme hvězdičkový otvor. Těsto protlač...

Adventní česnečka

Adventní česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2-4 bílky, 1 malá mrkev, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce libečku, 4 stroužky česneku

Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, jemně nastrouhanou malou mrkev, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, ...

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Špaldový salát z tofu

Špaldový salát z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldy, 1 balení bylinkového Tofu, 2 ks kapie, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1 hrst arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetka provensálského koření, sůl dle chuti, citrónová šťáva dle chuti

Nejdříve si připravíme špaldu. Je nutné ji vařit asi 30 minut pod pokličkou se špetkou soli a bez míchání. Mezitím si nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. K zelenině s tofu přidáme uvařenou špaldu s oříšky. Ochutíme zálivkou z ol...

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3/4 čajové lžičky soli, 2 čajové lžičky cukru krupice, 450 g pšeničné mouky, 1 sáček sušeného droždí

Ingredience dáváme do pekárny v pořadí: nejdříve tekuté (voda, olej), pak sypké (mouka, cukr, sůl) a nakonec dáme kvasnice. Zapneme pekárnu na program "těsto". Pak těsto vytáhneme z pekárny a na válu propracujeme. Rozdělíme na polovinu a vyválíme...

Papriková polévka s topinkou

Papriková polévka s topinkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1,2 l hovězího vývaru, 150 ml smetany, 200 g Eidamu (Edam), 4 topinky z veky, bazalka, pepř, sůl

Do vařícího hovězího vývaru přidáme na nudličky nakrájené papriky a povaříme cca 5 minut. Přidáme smetanu a dochutíme bazalkou, osolíme a opepříme. Osmahneme na másle tenké plátky veky. Na topinky položíme jemně nastrouhaný sýr. Topinku vložíme do...

Selská paštika z vepřového masa

Selská paštika z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 800 g vepřové krkovice, 1 dcl suchého bílého vína, 2 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 dcl mléka, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 svazek zelené petržele, 200 g slaniny, muškátový ořech, pepř, sůl

Maso a játra pomeleme na mlýnku, přidáme víno, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a petrželku nasekáme a smícháme s masovou hmotou. Přidáme vajíčka, bramborový škrob, mléko, důkladně vypracujeme. Formu n...

stránka: