Selská paštika z vepřového masa
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2625
kalorií
0.0g
cukrů
202.0g
tuků
187.0g
bílkovin
Příprava
Maso a játra pomeleme na mlýnku, přidáme víno, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a petrželku nasekáme a smícháme s masovou hmotou. Přidáme vajíčka, bramborový škrob, mléko, důkladně vypracujeme. Formu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny, vložíme masovou hmotu a pečeme cca 20 minut v troubě rozehřáté na 220°C. Následně vložíme formu s paštikou do hrnce s vodou a pečeme hodinu v troubě při teplotě 180 °C. Poté necháme paštiku vychladnout a mažeme na chléb.
Tomáš Pavelka11. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.