Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 285

Medailonky z mletého masa

Medailonky z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1 lžičku drceného koriandru, 1 lžíci drůbežího bujónu, 3 lžíce petrželky, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, pepř, sůl

Do mísy dáme mleté maso, přidáme vejce, dobře vymícháme, až je směs hustá. Poté osolíme, opepříme, přidáme podrcený koriandr, lžičku sypkého bujónu, jemně nasekanou zelenou petrželku, stroužky utřeného česneku a jemně nasekanou cibuli. Vše promích...

Bíla sýrová polévka

Bíla sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibuli, 50 g másla, 1 kostku masoxu, 600 ml vody, 100 g taveného sýru

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do zlata. Přidáme nakrájenou kostku masoxu, tavený sýr, přilijeme vodu a necháme povařit, až se sýr zcela rozpustí.

Čevapčiči

Čevapčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 cibuli, 4 lžíce olivového oleje, špetku soli, špetku pepře

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lžičku mleté sladké papriky, opepříme, osolíme, přidáme 1 lžíci oleje. Směs důkladně promícháme. Utvoříme válečky, potřeme je olejem, dáme do pekáčku, který jsme před tím vymazali olejem a dáme p...

Klasické americké muffiny

Klasické americké muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g polohrubé mouky, 42 g droždí (kvasnic), 200 ml vlažné vody, 1 vejce, 3 lžíce včelího medu, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli

Na kvásek smícháme 100 ml vlažné vody, droždí, cukr a lžičku mouky. Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, mouky a vody. Přidáme vykynutý kvásek a mícháme těsto do hladka. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na hodinu vykynout. Pol...

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Špaldový chleba

Špaldový chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml podmáslí, 200 g špaldové mouky, 300 g hladké mouky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíci rostlinného oleje

Všechny ingredience smícháme do hustého těsta. Z těsta vytvoříme bochánek a dáme na olejem vymazaný plech. Pečeme asi 50 minut.

Citronovo-masové knedličky

Citronovo-masové knedličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1 citrón, 5 stroužků česneku, 200 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 plátek celozrnného chleba

Do misky dáme maso, vejce, na kostky nakrájený chléb, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a kůru, osolíme a opepříme. Promícháme (nejlépe rukama). Tvarujeme malé kuličky, které smažíme po všech stranách na oleji.

Koleno

Koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 mrkev, 10 g másla, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 50 g Eidamu (Edamu), 500 ml vody

Kolínko omyjeme a dáme na alobal. Česnek a mrkev nakrájíme na plátky a posypeme tím koleno. Přidáme bobkový list. Sýr rozkrájíme na hranolky a položíme na koleno. Navrch dáme kousek másla. Koleno zabalíme do alobalu. Vložíme do hlubšího pekáče, p...

Slané pusinky

Slané pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených brambor, 35 g másla, 2 žloutky, 1 vejce, špetku soli, 50 g strouhaného parmazánu

Utřeme máslo, přidáme prolisované uvařené brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme máslem a posypeme moukou. Směsí naplníme sáček a nastříkáme pusinky nebo jiné tvary na plech. Potřeme žloutkem a pečeme cca 20 min.

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg vepřového či kuřecího masa, 30 dkg Nivy , 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého barevného pepře , 1 zelenou papriku, špetku bazalky, špetku majoránky, špetku tymiánu

Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme, můžeme přidat mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky. Připravíme si čtyři plát...

Steak na whisky

Steak na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 lžic olivového oleje

Maso lehce naklepeme, opepříme, zakápneme lžící whisky, 2 lžícemi oleje a necháme odležet. Poté ho opečeme z obou stran na pánvi na oleji. Tuk z pánve slijeme, nalijeme do pánve 50 ml whisky a šlehačku. Podle chuti osolíme, opepříme a krátce povař...

Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 kousek feferonky, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce oregana, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce olivového oleje

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme ho marinádou a necháme odležet. Poté maso napícháme na klacíky a upečeme zvolna na pánvi. Podáváme s brambory.

Vločkáče

Vločkáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení ovesných vloček, 2 mrkve, 1 vejce, 200-250 g tvrdého sýra, olej na smažení, 1 lžíce Vegety

Vločky namočíme na jeden den do vody, potom vodu slijeme, přidáme podravku, najemno nastrouhané mrkve a jedno celé vejce. Promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, opět promícháme a na prkénku tvoříme menší placičky. Vločkáče pečeme na rostlinn...

Roštěnky v zelenině

Roštěnky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 ks paprik, 4 ks rajčat, 5 lžíc olivového oleje

Plátky roštěnek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran a poté zvolna dopečeme. Ke konci pečení maso potřeme 1 stroužkem utřeného česneku. Na další pá...

Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 200 g rýže, 1 svazek jarní cibulky, olivový olej, 3 lžíce kečupu, 150 g sterilovaných okurek, cukr, kari koření, Vegeta, sůl, pepř, 4 ks paprikové klobásy

Čočku přebereme, propláchneme ji a pak ji nasypeme do hrnce se studenou vodou. Pomalu ji uvaříme doměkka a potom scedíme. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme. Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném o...

Štrůdl pro diabetiky

Štrůdl pro diabetiky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 dkg polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnice), 3 vejce, 2 lžíce octa, jablka, nízkoenergetické sladidlo, skořice

V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme nakynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vytvoříme hladké těsto. Necháme aspoń 30 minut kynout. Z polohrubé mouky a hery vytvoříme druhé těsto-mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první...

Řezy z vitacitu

Řezy z vitacitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sklenka mléka, 1 sklenka oleje, 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, Náplň: 1 balení másla, 2 balení jemného tvarohu, 7 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, Želé: 1 l vody, 7 lžic cukru krystal, 1 vitacit/Tang, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku

Ingredience na korpus smícháme dohromady a trochu ručním šlehačem našleháme.Dáme péci a připravíme si náplň.Všechny ingredience na ni smícháme a našleháme.Na upečený a vychladlý korpus náplň rozetřeme a dáme do ledničky.Mícháme,až je želé vlažné.

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 10 listů čínského zelí, 2 silnější plátky Eidamu (Edamu), 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 2 ks vařených vajec, 1 kousek kuřecích prsou, 1 okurka, 1 lžička mletého pepře, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 ks pórek

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, trošku osolíme a opepříme a opečeme na oleji. Dáme vařit 2 vejce. Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky. Zelí natrháme na malé kousky a smícháme s kukuřicí, nakrájenou okurkou, pórkem a vejci. Vše v mi...

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 kostka másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení čokolády na vaření, 1 sáček pudinku - vanilkový či ovocný - dle obliby, 1 šálek mléka

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme...

Piškotové řezy s džemem

Piškotové řezy s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 100 g cukru moučky, 4 vejce, 200 g droždí (kvasnic), 0,5 dcl mléka, 350 g hrubé mouky, 6 lžic džemu

Do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí. Necháme vykynout. Žloutky, máslo a cukr ušleháme. Přidáme ostatní ingredience a vykynuté droždí. Vše promícháme. Na vymazaný a vysypaný plech přendáme těsto. Dáme péct na 170 ºC. Téměř upečené těsto vy...

Bebe řezy

Bebe řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 1 sáček pudinkového prášku, 20 g másla, 4 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, rum, BEBE sušenky

Vodu a pudink uvaříme za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum a všechno rozšleháme. Přidáme vychladlý pudink. Vše opět rozšleháme. Vmícháme kakao. Oplatky slepujeme s pudinkem. Potřeme krémem, ...

Rohlíčky z lístkového těsta

Rohlíčky z lístkového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 100 g šunkového salámu, 1 vejce, kmín, sůl

Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti . Do čtverečku přes roh dáme plátek šunkového salámu.Rohlíček zabalíme , potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme.

Grilované uzené koleno

Grilované uzené koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, voda, grilovací koření, 5 lžic olivového oleje

Uzené koleno povaříme cca 30 minut v horké vodě, poté osušíme, potřeme grilovacím kořením a olejem. Necháme několik hodin odležet. Poté zvolna opékáme na grilu ze všech stran do měkka. Podáváme s hořčicí a chlebem.

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

stránka: