Paštika z kuřecího masa se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1696
kalorií
0.0g
cukrů
88.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a promícháme s rozpuštěným máslem. Proužky obalíme v nasekané petrželi, pažitce a kopru. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny, vložíme polovinu masové hmoty, na kterou položíme obalené maso z kuřecích prsou a přikryjeme zbytkem masové hmoty. Celek přikryjeme plátky slaniny. Pečeme 90 minut při 200 °C. Paštiku necháme vychladit a uložíme na 6 hodin odležet do ledničky. Poté mažeme na chléb.
Beruska6411. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.