Krémová polévka z fazolek s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, krátce podusíme a přilijeme skleničku vody. Změklé fazole dáme do mixéru, přidáme cibuli s rajčatovým protlakem a rozmixujeme. Slaninu si nakrájíme na nudličky, dáme ji do hrnce rozškvařit, poté vlijeme obsah z mixéru na rozškvařenou slaninu, dále přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, podle potřeby zředíme vodou a necháme vařit. Poté dochutíme utřeným česnekem se solí a majoránkou. Při podávání posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a ochutíme lžící zakysané smetany.
Beruska6414. 12. 2009