Jahodové zimní řezy
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
20min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2760
kalorií
1.0g
cukrů
104.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Rozinky propláchneme vodou, vložíme do misky a zalijeme rumem. Žloutky utřeme do pěny se změklým tukem, moučkovým a vanilínovým cukrem a kakaem. Vmícháme zavařeninu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky s práškem do pečiva. Nakonec přidáme rozinky s rumem, zbytek mouky a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby a pečeme při 190 °c, cca 20 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.
Beruska6413. 12. 2009
Ingredience
- 4 vejce
- 50 g rozinek
- 100 g Hery/rostlinného tuku
- 100 g cukru moučka
- 200 g jahodové zavařeniny/ marmelády
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- čokoládová poleva na ozdobení
- 4 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
- hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy
- 1 balení vanilkového cukru
- 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.