Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tažený jablkový závin

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2880 kalorií 200.0g cukrů 18.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Z prosáté mouky, mléka, vajec, rozehřátého másla, octu a soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je na teplém místě asi hodinu odpočinout. Těsto vytahujeme na utěrce posypané moukou tak dlouho, dokud není tenoučké. Poprášíme ho strouhankou, pokropíme rozpuštěným máslem. Pak na něj položíme na plátky nakrájená jablka, rozinky, posypeme cukrem a skořicí. Okraje těsta zahneme, pomocí utěrky těsto zavineme a překlopíme na vymazaný plech. Závin ještě potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct.


Přidat na Pinterest
Beruska64

13. 12. 2009, Recept navštíven: 4166x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
jablkový závin dělávám často, jablka také krájím, ale strouhanku nedávám, máme raději drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

04. 02. 2014, 06:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný jablkový závin, robím často

22. 11. 2016, 21:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jeden z dobrých receptov na jablkový zavin

27. 11. 2016, 21:14

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový závin velmi dobrý

27. 01. 2017, 11:58

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový závi velmi vydarený

20. 02. 2017, 19:05

Přidat komentář
Hloušková
Je trošku pracnější, ale vynikající.Taky ho dělám a vždy se po něm zapráší.

Hloušková 06. 11. 2010, 21:03

Facebook komentáře