Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tažený jablkový závin

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2880 kalorií, 200.0g cukrů, 18.0g tuků, 26.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z prosáté mouky, mléka, vajec, rozehřátého másla, octu a soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je na teplém místě asi hodinu odpočinout. Těsto vytahujeme na utěrce posypané moukou tak dlouho, dokud není tenoučké. Poprášíme ho strouhankou, pokropíme rozpuštěným máslem. Pak na něj položíme na plátky nakrájená jablka, rozinky, posypeme cukrem a skořicí. Okraje těsta zahneme, pomocí utěrky těsto zavineme a překlopíme na vymazaný plech. Závin ještě potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct.

Beruska64

13. 12. 2009, Recept navštíven: 3908x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

Z prosáté mouky, mléka, vajec, rozehřátého másla, octu a soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je na tepl...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tažený jablkový závin Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
jablkový závin dělávám často, jablka také krájím, ale strouhanku nedávám, máme raději drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

04. 02. 2014, 06:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborný jablkový závin, robím často

22. 11. 2016, 21:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jeden z dobrých receptov na jablkový zavin

27. 11. 2016, 21:14

Přidat komentář
Hloušková
Je trošku pracnější, ale vynikající.Taky ho dělám a vždy se po něm zapráší.

Hloušková 06. 11. 2010, 21:03

Facebook komentáře