Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 300

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálku polohrubé mouky, 3/4 šálku cukru krupice, 1/2 šálku oleje, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, citrónová kůra, špetka soli, trocha mléka, pikantní marmeláda, 1 dortové želé, ovocný kompot nebo čerstvé ovoce

Uvedené ingredience promícháme, nalijeme do lehce vymazané, kokosem vysypané silikonové formy na biskupský chlebíček a dáme do mikrovlnky na plný výkon na 10 minut, potom necháme 5-8 minut ustálit. Moučník hodně vyběhne, po vychladnutí rozřízneme ...

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků hovězího zadního, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1/2 sklenky přírodního červeného vína, 1/2 sklenky červeného vinného octa, 1 lžička soli, 50 g slaniny, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychlad...

Letní pomazánka

Letní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, kousek celeru, 100 g šunkového nebo junior salámu, 100 g smetanového sýru, 2 jablka, 2 lžíce másla, 2 lžíce mléka, špetka soli, troška pažitky

Očištěnou mrkev, jabka a celer nastrouháme, salám drobně pokrájíme. Změklé máslo utřeme s mlékem, sýrem a solí do hladka. Přidáme salám, nastrouhanou zeleninu a jabka, sůl a nasekanou pažitku. Vše důkladně promíchámee a necháme vychladit.

Špenátové lívance

Špenátové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špenátového protlaku, 3 stroužky česneku, 150 g hrubé mouky, špetka černého mletého pepře, špetka majoránky, muškátový ořech, 3 vejce

Špenátový pretlak zmiešame s cesnakovou pastou, hrubou múkou, soľou, mletým čiernym korením, majoránom, postrúhaným muškátovým orieškom. Primiešame žĺtka a vypracujeme cesto. Ak je cesto husté, rozriedime ho mliekom. Nakoniec vmiešame sneh z bielo...

Pikantní hermelínová pomazánka

Pikantní hermelínová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hermelínu, 100 g tvrdého sýra, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majolky, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka mletého pepře

Hermelín, tvrdý sýr a cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř. Vmícháme majolku a jogurt. Necháme v ledničce dobře rozležet

Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 80 g Hery, 50 g včelího medu, 50 g ovesné vločky, 1 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžička mleté skořice, 1 vanilkový cukr

Preosiatu múku spracujeme s tukom, pridáme cukor, na sucho opražené ovsené vločky, vajíčko, mlieko, škoricu a vanilínový cukor. Vypracujeme cesto. Hotové vyvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a formičkou vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme druhou p...

Pikantní muffinky

Pikantní muffinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 50 g trvanlivého salámu, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50 g Ementalu, 1 vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, chilli koření

Syr postrúhame, salámu najemno pokrájame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, salámou a strúhaným syrom. Primiešame aj posekané olivy, korenie čili, soľ, oregano. Olej postupne zašľahávame k vajcu, až vznikne jemný krém, ku ktorému primiešame aj sm...

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Hermelín (1 ks), 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 5 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička Vegety, sůl

Hermelín pozdĺžne rozkrojíme a obe polovice pomocou lyžičky vydlabeme. Vydlabaný obsah v miske zmiešame s maslom, cesnakom, orechami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme obe polovice hermelínu, stlačíme ich a zabalíme naspať do aloba...

Česnekový dresink

Česnekový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka cukru moučka

Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v chladničce. Použijeme jej přecezený nebo v něm česnek necháme.

Bryndzové paličky

Bryndzové paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 200 g vařených brambor, 200 g Hery, 200 g Brynzy, 1 vejce, sůl, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kmínu

Na dosku preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme uvarené a prelisované zemiaky, rozsekáme tuk, pridáme bryndzu, soľ a so žĺtkom vymiesime hladké cesto. Potom na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme pruh široký asi 10 cm a hrubý 3/4 cm, potrieme bi...

Sýrovo - smetanová polévka

Sýrovo - smetanová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, sůl, 0,5 lžičky kmínu, 300 g smetanového sýra, 250 ml sladké smetany na vaření, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 2 plátky chleba, 2 stroužky česneku

Do vody dáme rascu, soľ, bujón a necháme ju zovrieť. Pridáme tavený syr a miešame, kým je polievka krémová. Pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Po ďalšom zovretí polievku odstavíme. Polievku servírujeme hneď po dovarení, aby sa na nej nevytvorila ko...

Rychlá vaječná polévka

Rychlá vaječná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g hladké mouky, 30 g másla, 1 lžíce kmínu, 1 l vody, 1 kostka drůbežího bujónu, sůl, 2 vejce, 2 lžíce petržlové natě

Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, prisypeme potlčenú rascu, zalejeme vodou, pridáme kocku hydinového bujónu, osolíme a povaríme asi 10 minút. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia a pomaly ich lejeme do vriacej polievky. Nakoniec p...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Středomořská treska

Středomořská treska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky (asi 200 g), 400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce pernodu, 1 lžíce kaparů, 60 g černých oliv bez pecek, 150 ml bílého suchého vína, 1 bobkový list, 1/4 lžičky celého černého pepře, tenký proužek citrónové kůry, snítky petrželky na ozdobu

Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu p...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Vepřová panenka v ovesné krustě

Vepřová panenka v ovesné krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 lžíce meruňkového džemu, 50 g strouhanky, 50 g ovesných vloček, 3 snítky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, sůl na dochucení

Vepřovou panenku opláchneme, rozkrájíme na 4 porce, osolíme a potřeme ze všech stran meruňkovým džemem. Smícháme strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalíme vepřové. Přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečeme ...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambory, hrubá mouka, sůl, švestková povidla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky. Pomaže...

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Slaná bublanina

Slaná bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, pro masožravce 100 g anglické slaniny, sůl, 1střední lilek nebo patizon, 3 malé cukety, 3 různobarevné papriky, 10 malých rajčátek, 2 cibule, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka, 100 g tvrdého sýra, nejlépe Gran Moravia, pepř, olivový olej

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá. Osolíme a opepříme. Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlo...

Králík na paprice

Králík na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, 100 g slaniny, olej, 1 velká cibule, mrkev, petržel, celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3-4 lžičky papriky, stroužek česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3-4 lžíce hladké mouky

Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme ...

stránka: