Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2310 kalorií 0.0g cukrů 125.0g tuků 140.0g bílkovin

Příprava

Květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Mleté maso smícháme s mlékem, vejcem, osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a smícháme s trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáváme vrstvu mletého masa, vrstvu květáku, vrstvu mletého masa a vrstvu květáku a dáme zapéct. Pečeme při 170 °C, zhruba 20 minut. Když je to skoro hotové, posypeme pokrm strouhankou zbylou a necháme zhruba 5 minut v troubě. Podáváme s brambory.


Beruska64

24. 11. 2009, Recept navštíven: 2618x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Květáček mám moc ráda, určitě vyzkouším. ale jako fanatik an zapečené brambory přidám k této měsi i brambory,nebudu je vařit zvlášť, jen je předvařím

03. 03. 2013, 23:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je u nas velmi oblúbený

30. 11. 2016, 19:34

Přidat komentář
veerac
Na květák ještě položím všechny zbytky uzenin nakrájených na nudličky. Navrch nasypu nastrouhaný tvrdý sýr asi 10 min před uděláním.

veerac 24. 11. 2009, 19:08

Facebook komentáře