Chybějící obrázek

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

788 kalorií
1.0g cukrů
64.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a necháme povařit. Do jiného hrnce dáme máslo, hladkou mouku, jeden nebo dva žloutky a rozkvedláme se zakysanou smetanou. Povařené lusky zalijeme smetanou, zamícháme a ještě chvilku vaříme.

přidejte na:
Zdenka Obertová

25. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi