Řecký jehněčí salát
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
328
kalorií
0.0g
cukrů
27.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem.
Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet.
Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi 5 minut, než maso nakrájíme na tenké plátky.
Rajčata, okurky nakrájíme a smícháme s olivami. Rozdělíme na čtyři talíře a přidáme nadrobenou fetu. Nahoru naservírujeme jehněčí maso a posypeme mátovými lístky.
Tip k receptu
Místo jehněčího masa můžeme použít i vepřovou panenku.
sonizna22. 09. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.