Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rizoto s krabími tyčinkami

Rizoto s krabími tyčinkami

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1608 kalorií 0.0g cukrů 61.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (asi 2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu. Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za stálého míchání chvíli společně restujeme. Pak přidáme rýži a smažíme asi 2-3 minuty. Do rýže vmícháme kari, osolíme a zalijeme částí vývaru (aby dosahoval zhruba do stejné výšky jako rýže). Za občasného promíchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar postupně vsakuje do rýže, doléváme další. Po spotřebování vývaru používáme na dolévání horkou vodu. Často mícháme. Obsah hrnce by měl mít pořád polotuhou konzistenci, asi jako řidší kaše. Občas ochutnáme a sledujeme měknutí rýže. Až je rýže měkká (asi 20-25 minut), přisypeme k ní krabí tyčinky, bazalku, smetanu a promícháme. Podle potřeby dochutíme, necháme prohřát a odstavíme.

Bulb Tip k receptu

Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem.


Maminčiny recepty

30. 11. 2009, Recept navštíven: 4167x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave a chutne rizoto

28. 11. 2016, 20:01

Přidat komentář

Facebook komentáře