Rizoto s krabími tyčinkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (asi 2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu. Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za stálého míchání chvíli společně restujeme. Pak přidáme rýži a smažíme asi 2-3 minuty. Do rýže vmícháme kari, osolíme a zalijeme částí vývaru (aby dosahoval zhruba do stejné výšky jako rýže). Za občasného promíchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar postupně vsakuje do rýže, doléváme další. Po spotřebování vývaru používáme na dolévání horkou vodu. Často mícháme. Obsah hrnce by měl mít pořád polotuhou konzistenci, asi jako řidší kaše. Občas ochutnáme a sledujeme měknutí rýže. Až je rýže měkká (asi 20-25 minut), přisypeme k ní krabí tyčinky, bazalku, smetanu a promícháme. Podle potřeby dochutíme, necháme prohřát a odstavíme.
Tip k receptu
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem.
Maminčiny recepty30. 11. 2009