Rizoto z červené řepy
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
818
kalorií
17.0g
cukrů
16.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Oloupeme a na drobno nasekáme cibulku, kterou necháme zkaramelizovat na oleji. Přisypeme rýži a přibližně minutku podusíme. Poté vlijeme bílé víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme 150 ml vývaru (ať je rýže vývarem zakryta) a na mírném ohni dusíme 20 minut. Postupně přiléváme zbytek vývaru.
Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pět minut před koncem vaření vmícháme řepu do rizota. Do hotového rizota vmícháme riccotu, dochutíme solí a pepřem a před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.
Šéfredaktor05. 02. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 03. 03. 2015, 16:53

hanka 07. 01. 2016, 12:51

katka16031 18. 01. 2016, 12:01

Svetlana 10. 10. 2016, 10:10
kajka1011 06. 09. 2019, 12:55
© 2022, Railsformers, s.r.o.