Rizoto z červené řepy
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
818
kalorií
17.0g
cukrů
16.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Oloupeme a na drobno nasekáme cibulku, kterou necháme zkaramelizovat na oleji. Přisypeme rýži a přibližně minutku podusíme. Poté vlijeme bílé víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme 150 ml vývaru (ať je rýže vývarem zakryta) a na mírném ohni dusíme 20 minut. Postupně přiléváme zbytek vývaru.
Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pět minut před koncem vaření vmícháme řepu do rizota. Do hotového rizota vmícháme riccotu, dochutíme solí a pepřem a před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.
Šéfredaktor05. 02. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.