Rychlovka z lilků
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
124
kalorií
4.0g
cukrů
7.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky, které nasolíme a necháme vypotit. Setřeme vyšlou vodu a grilujeme z obou stran po 2 minutách. Připravíme si marinádu z oleje, citrónové šťávy, tymiánu, utřeného česneku se solí, pepře. Vložíme grilované lilky, zatížíme, aby nevyplavaly a necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu. Na topinku položíme plátek takto upraveného lilku, posypeme paprikou nakrájenou na malé kostičky a jemně nasekanou čerstvou bazalkou.
Zuzana Mellenová04. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.