Sachrův dort
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy.
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech lžících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako niť. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.
Můžeme ozdobit šlehačkou anebo čokoládovými lístky (dají se koupit).
kaccka16. 12. 2009