Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sachrův dort

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 55min
Nutriční hodnoty
2576 kalorií 5.0g cukrů 173.0g tuků 56.0g bílkovin

Příprava

Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy.
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech lžících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako niť. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.

Můžeme ozdobit šlehačkou anebo čokoládovými lístky (dají se koupit).


Přidat na Pinterest
kaccka

16. 12. 2009, Recept navštíven: 2609x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika, výborný sacherov dort

20. 11. 2016, 19:04

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
sacherova torta je velmi vydarená

24. 04. 2017, 19:02

Přidat komentář

Facebook komentáře