Šafránové špagety s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat.
Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mírném plameni zahříváme. Pozor, smetana nám nesmí vařit.
Omáčku hlídáme a promícháváme, aby se nám dno nepřipálilo.
V osolené vroucí vodě si uvaříme špagety dle návodu na obalu. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a necháme chvíli okapat.
Mezitím se nám v omáčce rozpustil sýr a tak můžeme přilít vylouhovaný šafrán. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme a smícháme v míse s uvařenými špagetami.
Můžeme podávat. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.
13. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 27. 05. 2016, 18:07

katka16031 27. 05. 2016, 18:34

dušanka 20. 02. 2017, 19:57