Salát z lilků (Melitzanosalata)
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
8
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Lilky omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě asi 15 minut. Poté je necháme vychladnout a oloupeme.
Mezitím rozmixujeme v mixéru cibuli, zelený pepř a 1 lžíci vody. Lilky zbavíme semen, nakrájíme a přidáme do mixéru. Přidáme citrónovou šťávu a všechny ostatní ingredience a rozmixujeme dohladka. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tip k receptu
Melitzanosalata je řecký recept. I když vypadá spíše jako pomazánka, na pečivo se nemaže, ale nabírá se lžící z mističky, popřípadně přímo na čerstvé pečivo.
notburga30. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.