Salát z lilků (Melitzanosalata)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
10min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

8 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Lilky omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě asi 15 minut. Poté je necháme vychladnout a oloupeme.
Mezitím rozmixujeme v mixéru cibuli, zelený pepř a 1 lžíci vody. Lilky zbavíme semen, nakrájíme a přidáme do mixéru. Přidáme citrónovou šťávu a všechny ostatní ingredience a rozmixujeme dohladka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip k receptu

Melitzanosalata je řecký recept. I když vypadá spíše jako pomazánka, na pečivo se nemaže, ale nabírá se lžící z mističky, popřípadně přímo na čerstvé pečivo.

přidejte na:
notburga

30. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný recept, zaujímava chuť
Svetlana 15. 12. 2016, 20:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa mi velmi pači
katka16031 30. 01. 2017, 12:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
šalát je vybornej chuti
dušanka 18. 03. 2017, 19:47