Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2740 kalorií, 45.0g cukrů, 110.0g tuků, 226.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat. Mezi tím si připravíme formu na bábovku tak, že stěny obložíme plátky slaniny. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Jakmile naplníme formu jednou částí směsi, vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce. Na vejce dáme zbylou část masové směsi. Pokud nám na stěnách přesahují plátky slaniny, ohneme je na vrch naplněné formy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Jako přílohu můžeme zvolit například bramborovou kaši.

Barbora Šumná

12. 03. 2015, Recept navštíven: 1662x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zajímá mě, pčení v dortové formě, zkusím to také

26. 03. 2015, 15:03

planeta
Restaurant_star
sekanou také dělávám v bábovkové formě, maso se pěkně peče ve vlastní šťávě a pak je chutnější, na sekanou přidávám ještě pár snítek rozmarýnu, to vám pak voní celá kuchyně.
Přidané ingredience: rozmarýn

05. 04. 2015, 05:45

Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bomba ! Dělám jako "pštrosí vejce!", jen na brambory hodně pažitky. Ovšem -nemusí jo každý rád., Zeleninová obloha je boží, díky dietám musím...
Přidané ingredience: pažitka

29. 04. 2015, 00:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v babovkovej fornme sa to urobí najlepsie

19. 03. 2016, 19:50

Přidat komentář

Facebook komentáře