Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2740 kalorií 45.0g cukrů 110.0g tuků 226.0g bílkovin

Příprava

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat. Mezi tím si připravíme formu na bábovku tak, že stěny obložíme plátky slaniny. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Jakmile naplníme formu jednou částí směsi, vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce. Na vejce dáme zbylou část masové směsi. Pokud nám na stěnách přesahují plátky slaniny, ohneme je na vrch naplněné formy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Jako přílohu můžeme zvolit například bramborovou kaši.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

12. 03. 2015, Recept navštíven: 1947x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zajímá mě, pčení v dortové formě, zkusím to také

26. 03. 2015, 15:03

planeta
Restaurant_star
sekanou také dělávám v bábovkové formě, maso se pěkně peče ve vlastní šťávě a pak je chutnější, na sekanou přidávám ještě pár snítek rozmarýnu, to vám pak voní celá kuchyně.
Přidané ingredience: rozmarýn

05. 04. 2015, 05:45

Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bomba ! Dělám jako "pštrosí vejce!", jen na brambory hodně pažitky. Ovšem -nemusí jo každý rád., Zeleninová obloha je boží, díky dietám musím...
Přidané ingredience: pažitka

29. 04. 2015, 00:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v babovkovej fornme sa to urobí najlepsie

19. 03. 2016, 19:50

Přidat komentář

Facebook komentáře