Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2740 kalorií
45.0g cukrů
110.0g tuků
226.0g bílkovin


Příprava

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat. Mezi tím si připravíme formu na bábovku tak, že stěny obložíme plátky slaniny. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Jakmile naplníme formu jednou částí směsi, vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce. Na vejce dáme zbylou část masové směsi. Pokud nám na stěnách přesahují plátky slaniny, ohneme je na vrch naplněné formy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 45 minut.

Tip k receptu

Jako přílohu můžeme zvolit například bramborovou kaši.

přidejte na:
Šéfredaktor

12. 03. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Zajímá mě, pčení v dortové formě, zkusím to také

heladon 26. 03. 2015, 15:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
sekanou také dělávám v bábovkové formě, maso se pěkně peče ve vlastní šťávě a pak je chutnější, na sekanou přidávám ještě pár snítek rozmarýnu, to vám pak voní celá kuchyně.
Přidané ingredience: rozmarýn

planeta 05. 04. 2015, 05:45

Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Bomba ! Dělám jako "pštrosí vejce!", jen na brambory hodně pažitky. Ovšem -nemusí jo každý rád., Zeleninová obloha je boží, díky dietám musím...
Přidané ingredience: pažitka

Roxana 29. 04. 2015, 00:19

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
v babovkovej fornme sa to urobí najlepsie

hanka 19. 03. 2016, 19:50

Přidat komentář