Chybějící obrázek

Sladké letadlo

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

3200 kalorií
1.0g cukrů
231.0g tuků
54.0g bílkovin


Příprava

Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě při 175 C zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a výklopíme. Poté nožem upravíme do žádaného tvaru. Na krém uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme půlku změklého másla. Korpus rozřízneme a spodní čáru pomažeme krémem. Z čokolády uděláme křídla a ocas. Přilepíme horní čáru korpusu a tím vytvoříme trup letadla, který rovněž celý potřeme krémem. Dle fantazie dotvoříme vrtuli a okénka ze sušenek a bonbónů.

přidejte na:
Jiřulka

04. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
treba na to odvahu
katka16031 04. 10. 2016, 21:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nevydarilo sa velmi
palino 26. 08. 2017, 18:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
to asi skušať nebudem, trochu naročné
majka 01. 02. 2020, 19:05