Sladké letadlo
Obtížnost
Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3200
kalorií
1.0g
cukrů
231.0g
tuků
54.0g
bílkovin
Příprava
Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě při 175 C zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a výklopíme. Poté nožem upravíme do žádaného tvaru. Na krém uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme půlku změklého másla. Korpus rozřízneme a spodní čáru pomažeme krémem. Z čokolády uděláme křídla a ocas. Přilepíme horní čáru korpusu a tím vytvoříme trup letadla, který rovněž celý potřeme krémem. Dle fantazie dotvoříme vrtuli a okénka ze sušenek a bonbónů.
Jiřulka04. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.