Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sladké letadlo

Sladké letadlo

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 50min
Nutriční hodnoty
3200 kalorií 1.0g cukrů 231.0g tuků 54.0g bílkovin

Příprava

Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě při 175 C zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a výklopíme. Poté nožem upravíme do žádaného tvaru. Na krém uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme půlku změklého másla. Korpus rozřízneme a spodní čáru pomažeme krémem. Z čokolády uděláme křídla a ocas. Přilepíme horní čáru korpusu a tím vytvoříme trup letadla, který rovněž celý potřeme krémem. Dle fantazie dotvoříme vrtuli a okénka ze sušenek a bonbónů.


Jiřulka

04. 01. 2010, Recept navštíven: 1948x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
treba na to odvahu

04. 10. 2016, 19:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star
nevydarilo sa velmi

26. 08. 2017, 16:55

Přidat komentář
Angel 666
Opravdu by tento recept měl být s fotkou, takhle si to člověk jen těžko představí.

Angel 666 10. 01. 2010, 20:03

Jiřulka
Po dvou pokusech, kdy se mi to nepovedlo a letadlu se to podobalo jen s velkou fantazii uz to nezkousim

Jiřulka 10. 01. 2010, 20:39

Facebook komentáře