
Sladké letadlo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě při 175 C zhruba 30 minut. Vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a výklopíme. Poté nožem upravíme do žádaného tvaru. Na krém uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme půlku změklého másla. Korpus rozřízneme a spodní čáru pomažeme krémem. Z čokolády uděláme křídla a ocas. Přilepíme horní čáru korpusu a tím vytvoříme trup letadla, který rovněž celý potřeme krémem. Dle fantazie dotvoříme vrtuli a okénka ze sušenek a bonbónů.
Jiřulka04. 01. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 04. 10. 2016, 19:04

palino 26. 08. 2017, 16:55

majka 01. 02. 2020, 18:05
Angel 666 10. 01. 2010, 20:03
Jiřulka 10. 01. 2010, 20:39