Sladké rýžové knedlíčky

Sladké rýžové knedlíčky

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

16 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Rýži zalijem mlékem, ale neproplachujeme. Uvaříme doměkka.
Ve smetaně si rozmícháme pudink, vanilkové aroma a cukr krupici a přidáme k uvařené rýži. Vaříme a mícháme dokud nám směs nezhoustne.
Hotová rýže by měla být hustá a měla by lepit. Necháme ji vychladnout a potom tvarujeme mokrýma rukama knedlíčky nebo nočky, které dáme ztuhnout asi na 60 minut do chladu.
Před podáváním polijeme horkou čokoládovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.
Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem.

Tip k receptu

Může ozdobit lístkem čerstvé máty nebo podávat s ovocnou omáčkou.

přidejte na:
andrea92

12. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
majka
ryžove knedlíčky su chuťovo skvelé

21. 10. 2017, 19:49

Mňamka.

17. 02. 2019, 19:10

katka16031
výbornéé

18. 02. 2019, 11:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.