Sladké rýžové knedlíčky
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
16
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Rýži zalijem mlékem, ale neproplachujeme. Uvaříme doměkka.
Ve smetaně si rozmícháme pudink, vanilkové aroma a cukr krupici a přidáme k uvařené rýži. Vaříme a mícháme dokud nám směs nezhoustne.
Hotová rýže by měla být hustá a měla by lepit. Necháme ji vychladnout a potom tvarujeme mokrýma rukama knedlíčky nebo nočky, které dáme ztuhnout asi na 60 minut do chladu.
Před podáváním polijeme horkou čokoládovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.
Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem.
Tip k receptu
Může ozdobit lístkem čerstvé máty nebo podávat s ovocnou omáčkou.
andrea9212. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.