Smažené lilky (Melitzanes tiganites)
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
252
kalorií
1.0g
cukrů
5.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce zaprášíme moukou a pak je na středním plameni smažíme po obou stranách dozlatova.
Mezitím si připravíme dresink smícháním jogurtu, zakysané smetany, prolisovaného česneku a nakrájeného kopru. Ihned podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo zeleninovým salátem.
Tip k receptu
Melitzanes tiganites je krásný řecký recept. Jednoduchý a dobrý. Do dresinku můžete použít jakékoli čerstvé bylinky. Nebojte se experimentovat :-)
notburga30. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.