Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

252 kalorií
1.0g cukrů
5.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme.
Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po obou stranách dozlatova.
Mezitím si připravíme dresink smícháním jogurtu, zakysané smetany, prolisovaného česneku a nakrájeného kopru. Ihned podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo zeleninovým salátem.

Tip k receptu

Melitzanes tiganites je krásný řecký recept. Jednoduchý a dobrý. Do dressinku můžete použít jakékoli čerstvé bylinky. Nebojte se experimentovat :-)

přidejte na:
notburga

30. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre a chutne

palino 07. 05. 2016, 19:19

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi som si obľúbila tieto smažene baklažány

katka16031 30. 01. 2017, 11:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept som vyskúšala, dobrý

hanka 04. 03. 2017, 19:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborné baklažány

dušanka 18. 03. 2017, 18:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je vyborný

majka 19. 10. 2017, 20:16

Přidat komentář