Smažené lilky (Melitzanes tiganites)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce zaprášíme moukou a pak je na středním plameni smažíme po obou stranách dozlatova.
Mezitím si připravíme dresink smícháním jogurtu, zakysané smetany, prolisovaného česneku a nakrájeného kopru. Ihned podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo zeleninovým salátem.
Tip k receptu
Melitzanes tiganites je krásný řecký recept. Jednoduchý a dobrý. Do dresinku můžete použít jakékoli čerstvé bylinky. Nebojte se experimentovat :-)
notburga30. 10. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 07. 05. 2016, 19:19

katka16031 30. 01. 2017, 11:00

hanka 04. 03. 2017, 19:54

dušanka 18. 03. 2017, 18:45

majka 19. 10. 2017, 20:16