Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

252 kalorií, 1.0g cukrů, 5.0g tuků, 13.0g bílkovin

Příprava

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme.
Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po obou stranách dozlatova.
Mezitím si připravíme dresink smícháním jogurtu, zakysané smetany, prolisovaného česneku a nakrájeného kopru. Ihned podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Melitzanes tiganites je krásný řecký recept. Jednoduchý a dobrý. Do dressinku můžete použít jakékoli čerstvé bylinky. Nebojte se experimentovat :-)

notburga

30. 10. 2011, Recept navštíven: 2009x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát...

Zobrazit všechny podobné recepty k Smažené lilky (Melitzanes tiganites) Link-arrow
Thumb

Nastavovaná bramborová kaše

Brambory uvaříme v osolené vodě a kroupy propláchneme a rovněž uvaříme (nejlépe dvojnásobek vody a sůl). Na...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb

Olivové brambory

Brambory dobře omyjeme kartáčkem. Nakrájíme je na osminky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka (nesmí se r...

Thumb.57141

Bramborovo - pivní chléb

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrú...

Thumb

Topinky opečené nasucho

Čistý suchý plech necháme dobře nahřát v troubě. Vložíme na něho připravené krajíce chleba a v horké troubě...


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre a chutne

07. 05. 2016, 19:19

Přidat komentář

Facebook komentáře