Smažený vepřový jazyk

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

4278 kalorií
4.0g cukrů
193.0g tuků
79.0g bílkovin


Příprava

Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, uvaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme je na 1 cm široké plátky, které můžeme osolit a opepřit, nebo jemně posypat kořením Čína. Obalíme v trojobalu a rychle osmažíme. Usmažené protáhneme ve zbytku rozšlehaného vejce z obalování a znovu usmažíme.

Tip k receptu

Podáváme s brambory, bramborovou kaší, nebo hranolky.

přidejte na:
JanaB

16. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
VYBORNE JEDLO

14. 11. 2015, 15:03

Chybí obrázek
recept klasika dobrý

16. 02. 2017, 20:09

Chybí obrázek
bravčový jazyk chutne urobený

09. 07. 2017, 17:00

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.