Smažený vepřový jazyk
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
4278
kalorií
4.0g
cukrů
193.0g
tuků
79.0g
bílkovin
Příprava
Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, uvaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme je na 1 cm široké plátky, které můžeme osolit a opepřit, nebo jemně posypat kořením Čína. Obalíme v trojobalu a rychle osmažíme. Usmažené protáhneme ve zbytku rozšlehaného vejce z obalování a znovu usmažíme.
Tip k receptu
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, nebo hranolky.
JanaB16. 10. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.