Šťavnatý koláč z Normandie
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet.
Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se bude lépe z formy vyjímat.
Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na osminky a v misce promícháme s citronovou šťávou, opět vložíme do lednice.
Ingredience na náplň (kromě jablek) si vyšleháme do hladka.
Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Na dně formy vypíchneme vidličkou pár dírek, aby mohl unikat vzduch. Poté ozdobně naskládáme jablka a zalijeme směsí na náplň.
Ve vyhřáté troubě pečeme 50-60 minut. Podáváme nejlépe teplý. Můžeme jej posypat moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Místo jablek můžeme klidně použít i višně nebo hrušky.
Sonia00517. 11. 2011