Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Šťavnatý koláč z Normandie

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 10min
Nutriční hodnoty
2248 kalorií 5.0g cukrů 145.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet.
Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se bude lépe z formy vyjímat.
Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na osminky a v misce promícháme s citronovou šťávou, opět vložíme do lednice.
Ingredience na náplň (kromě jablek) si vyšleháme do hladka.
Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Na dně formy vypíchneme vidličkou pár dírek, aby mohl unikat vzduch. Poté ozdobně naskládáme jablka a zalijeme směsí na náplň.
Ve vyhřáté troubě pečeme 50-60 minut. Podáváme nejlépe teplý. Můžeme jej posypat moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Místo jablek můžeme klidně použít i višně nebo hrušky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

17. 11. 2011, Recept navštíven: 1953x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná je aj s hruškami chutil skvele

11. 11. 2015, 10:45

Přidat komentář
Tatiana
Nádherná fotka! Jako z časopisu!!! :-)

Tatiana 17. 11. 2011, 13:30

Facebook komentáře