Šťavnatý koláč z Normandie

Obtížnost

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2248 kalorií
5.0g cukrů
145.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet.
Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se bude lépe z formy vyjímat.
Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na osminky a v misce promícháme s citronovou šťávou, opět vložíme do lednice.
Ingredience na náplň (kromě jablek) si vyšleháme do hladka.
Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Na dně formy vypíchneme vidličkou pár dírek, aby mohl unikat vzduch. Poté ozdobně naskládáme jablka a zalijeme směsí na náplň.
Ve vyhřáté troubě pečeme 50-60 minut. Podáváme nejlépe teplý. Můžeme jej posypat moučkovým cukrem.

Tip k receptu

Místo jablek můžeme klidně použít i višně nebo hrušky.

přidejte na:
Sonia005

17. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborná je aj s hruškami chutil skvele

11. 11. 2015, 10:45

Chybí obrázek
je to vynikajuci šťavnatý koláč

17. 07. 2017, 10:04

Chybí obrázek
chuťovo vynikajúci koláč

10. 02. 2018, 21:39

Chybí obrázek
koláč nemá chyby

24. 03. 2018, 20:30

Přidat komentář
Chybí obrázek
Nádherná fotka! Jako z časopisu!!! :-)

Tatiana 17. 11. 2011, 13:30

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.