Štrůdl lenivé hospodyňky

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1560 kalorií
7.0g cukrů
23.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem a případně omytými rozinkami, svineme do závinu a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. V mírné vyhřáté troubě upečeme do růžova.

Tip k receptu

Z tohoto těsta můžeme připravit i šátečky plněné tvarohem nebo marmeládou.

přidejte na:
Maja

11. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
místo strouhanky používám drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

03. 02. 2014, 17:50

Chybí obrázek
Moc nám chutnal. :)

30. 07. 2016, 20:54

Chybí obrázek
velmi dobrý recept

22. 01. 2017, 14:19

Přidat komentář
veerac
Místo kefíru dám pivo a těsto je také vynikající a dobře se rozvaluje.

veerac 15. 11. 2009, 15:14

Maja
Dobrý nápad taky vyzkouším. U nás doma se může jíst štrůdl pořád. Jen kdyby to nebylo tak pracné, hlavně mě vadí strouhání jablek.

Maja 15. 11. 2009, 20:11

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.