Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Štrůdl lenivé hospodyňky

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1560 kalorií 7.0g cukrů 23.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem a případně omytými rozinkami, svineme do závinu a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. V mírné vyhřáté troubě upečeme do růžova.

Bulb Tip k receptu

Z tohoto těsta můžeme připravit i šátečky plněné tvarohem nebo marmeládou.


Přidat na Pinterest
Maja

11. 11. 2009, Recept navštíven: 3186x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
místo strouhanky používám drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

03. 02. 2014, 17:50

Victoria
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Moc nám chutnal. :)

30. 07. 2016, 20:54

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

22. 01. 2017, 14:19

Přidat komentář
veerac
Místo kefíru dám pivo a těsto je také vynikající a dobře se rozvaluje.

veerac 15. 11. 2009, 15:14

Maja
Dobrý nápad taky vyzkouším. U nás doma se může jíst štrůdl pořád. Jen kdyby to nebylo tak pracné, hlavně mě vadí strouhání jablek.

Maja 15. 11. 2009, 20:11

Facebook komentáře