Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Štrůdl lenivé hospodyňky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 15min , porce

1560 kalorií, 7.0g cukrů, 23.0g tuků, 52.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem a případně omytými rozinkami, svineme do závinu a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. V mírné vyhřáté troubě upečeme do růžova.

Bulb Tip k receptu

Z tohoto těsta můžeme připravit i šátečky plněné tvarohem nebo marmeládou.

Maja

11. 11. 2009, Recept navštíven: 2964x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Štrůdl lenivé hospodyňky

Štrůdl lenivé hospodyňky

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, po...

Zobrazit všechny podobné recepty k Štrůdl lenivé hospodyňky Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
místo strouhanky používám drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty

03. 02. 2014, 17:50

Victoria
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Moc nám chutnal. :)

30. 07. 2016, 20:54

Přidat komentář
veerac
Místo kefíru dám pivo a těsto je také vynikající a dobře se rozvaluje.

veerac 15. 11. 2009, 15:14

Maja
Dobrý nápad taky vyzkouším. U nás doma se může jíst štrůdl pořád. Jen kdyby to nebylo tak pracné, hlavně mě vadí strouhání jablek.

Maja 15. 11. 2009, 20:11

Facebook komentáře