Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sýrové ravioly se špenátem

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
1964 kalorií 6.0g cukrů 93.0g tuků 71.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím smícháme lučinu se žloutkem do hladké hmoty. Špenát smícháme se smetanou, přidáme rozetřený česnek, pepř, sůl dle chuti a přivedeme k varu. Odleželé těsto rozkrojíme na půl a z jedné poloviny vyválíme obdélník asi 3 mm silný. Z druhé poloviny rozválíme stejně silný, ale o trochu větší obdélník. Na menší obdélník poklademe co 5 cm vrchovatou lžičku sýrové směsi. Vzniklý kopeček směsi zploštíme. Mezery mezi hromádkami navlhčíme vodou a větší plát těsta položíme na plát s hromádkami. V místě, bez náplně přitiskneme těsto k sobě a nakrájíme na 5 cm čtverce. Okraje důkladně přitiskneme k sobě, aby se při vaření nerozevřely, a dáme po várkách vařit do osolené vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud samy nevyplavou. Uvařené ravioly vyndáme děrovanou naběračkou a ještě horké polijeme špenátovou směsí.


Přidat na Pinterest
Milena

26. 06. 2009, Recept navštíven: 2937x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře