Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

456 kalorií
2.0g cukrů
24.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout.
Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme okraje tak, aby nám těsto krásně kopírovalo formu. Na vyložené těsto položíme pečící papír a nasypeme pár fazolí, aby se nám těsto nevzdouvalo.
Troubu si rozehřejeme na 180°C (150°C u horkovzdušné) a těsto si asi 5-10 minut zapečeme. Fazole i s pečícím papírem vyhodíme a těsto necháme mírně vychladnout.
Připravíme si "zálivku". V míse si rozmícháme vejce, mandle, cukr, smetanu a rum.
Na předpečené těsto vyskládáme měsíčky hrušek a zalijeme "zálivkou".
Pečeme 35-40 minut dokud není těsto zlatavé.

Tip k receptu

Hrušky mohou být i kompotované - ty však není nutno vařit. Místo hrušek můžete dát i jablka nebo švestky a na směs můžete na závěr posypat cukr krupice a zapéct s ním. Na koláči se vytvoří krásná křupavá krusta.

přidejte na:
Sonia005

21. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
fantastický hruškový koláč

16. 05. 2016, 09:19

Chybí obrázek
koláč je vyborný

21. 05. 2016, 19:44

Chybí obrázek
hruškový koláč vybornej chuti

14. 09. 2016, 19:04

Chybí obrázek
chutí skvele

23. 10. 2016, 19:52

Chybí obrázek
chutný dobrý recept

27. 12. 2016, 22:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.