Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
456 kalorií 2.0g cukrů 24.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout.
Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme okraje tak, aby nám těsto krásně kopírovalo formu. Na vyložené těsto položíme pečící papír a nasypeme pár fazolí, aby se nám těsto nevzdouvalo.
Troubu si rozehřejeme na 180°C (150°C u horkovzdušné) a těsto si asi 5-10 minut zapečeme. Fazole i s pečícím papírem vyhodíme a těsto necháme mírně vychladnout.
Připravíme si "zálivku". V míse si rozmícháme vejce, mandle, cukr, smetanu a rum.
Na předpečené těsto vyskládáme měsíčky hrušek a zalijeme "zálivkou".
Pečeme 35-40 minut dokud není těsto zlatavé.

Bulb Tip k receptu

Hrušky mohou být i kompotované - ty však není nutno vařit. Místo hrušek můžete dát i jablka nebo švestky a na směs můžete na závěr posypat cukr krupice a zapéct s ním. Na koláči se vytvoří krásná křupavá krusta.


Přidat na Pinterest
Sonia005

21. 07. 2011, Recept navštíven: 2984x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastický hruškový koláč

16. 05. 2016, 09:19

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je vyborný

21. 05. 2016, 19:44

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
hruškový koláč vybornej chuti

14. 09. 2016, 19:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí skvele

23. 10. 2016, 19:52

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý recept

27. 12. 2016, 22:56

Přidat komentář

Facebook komentáře