Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 55min , porce

456 kalorií, 2.0g cukrů, 24.0g tuků, 10.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout.
Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme okraje tak, aby nám těsto krásně kopírovalo formu. Na vyložené těsto položíme pečící papír a nasypeme pár fazolí, aby se nám těsto nevzdouvalo.
Troubu si rozehřejeme na 180°C (150°C u horkovzdušné) a těsto si asi 5-10 minut zapečeme. Fazole i s pečícím papírem vyhodíme a těsto necháme mírně vychladnout.
Připravíme si "zálivku". V míse si rozmícháme vejce, mandle, cukr, smetanu a rum.
Na předpečené těsto vyskládáme měsíčky hrušek a zalijeme "zálivkou".
Pečeme 35-40 minut dokud není těsto zlatavé.

Bulb Tip k receptu

Hrušky mohou být i kompotované - ty však není nutno vařit. Místo hrušek můžete dát i jablka nebo švestky a na směs můžete na závěr posypat cukr krupice a zapéct s ním. Na koláči se vytvoří krásná křupavá krusta.

Sonia005

21. 07. 2011, Recept navštíven: 2859x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele) Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastický hruškový koláč

16. 05. 2016, 09:19

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je vyborný

21. 05. 2016, 19:44

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
hruškový koláč vybornej chuti

14. 09. 2016, 19:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí skvele

23. 10. 2016, 19:52

Přidat komentář

Facebook komentáře