Teleci játra dušená se slaninkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

584 kalorií
0.0g cukrů
13.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime múkou, opražíme, podlejeme a povaríme. Šťavu posolíme a ochutíme mletým korením a rascou. Pečeň pokrájame na plátky a v šťave necháme zovrieť. Ak do šťavy pridávame smotanu, rozšľaháme do nej za lyžicu múky, prilejeme do šťavy a ešte chvíľku povaríme.

Tip k receptu

Rovnako môžeme dusiť aj hovädziu a srnčiu pečeň. Tie však treba dusiť dlhšie. Prikoreníme ich aj štipkou ďumbiera. Srnčiu pečeň zalejeme červeným vínom. Ako prílohu podávame knedlík, cestovinu alebo varenú ryžu.

přidejte na:
Jozef

04. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

majka 10. 11. 2015, 11:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný recept s teľacinou

palino 12. 02. 2016, 10:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som tento recept a bol uspešný, chutil

katka16031 23. 04. 2016, 17:57

Přidat komentář