Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
584 kalorií 0.0g cukrů 13.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime múkou, opražíme, podlejeme a povaríme. Šťavu posolíme a ochutíme mletým korením a rascou. Pečeň pokrájame na plátky a v šťave necháme zovrieť. Ak do šťavy pridávame smotanu, rozšľaháme do nej za lyžicu múky, prilejeme do šťavy a ešte chvíľku povaríme.

Bulb Tip k receptu

Rovnako môžeme dusiť aj hovädziu a srnčiu pečeň. Tie však treba dusiť dlhšie. Prikoreníme ich aj štipkou ďumbiera. Srnčiu pečeň zalejeme červeným vínom. Ako prílohu podávame knedlík, cestovinu alebo varenú ryžu.


Jozef

04. 12. 2011, Recept navštíven: 1267x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

10. 11. 2015, 11:08

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept s teľacinou

12. 02. 2016, 10:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som tento recept a bol uspešný, chutil

23. 04. 2016, 17:57

Přidat komentář

Facebook komentáře