Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Trdelník na plechu

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 55min
Nutriční hodnoty
4116 kalorií 7.0g cukrů 190.0g tuků 102.0g bílkovin

Příprava

Vypracujeme těsto z másla, žloutků, mouky, droždí, mléka, rumu, cukru a soli a necháme ho vykynout. Pak ho znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečícím papíře (třeba jako těsto na pizzu). Necháme chvíli kynout, potřeme bílkem, posypeme ořechy a pečeme ve vyhřáté troubě (180°C) asi 20-25min.

Ještě horký bohatě posypeme cukrem. Po vychladnutí krájíme na řezy.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

21. 08. 2009, Recept navštíven: 7534x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý trdelník, láka ma to vyskúšať

23. 01. 2017, 11:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nie je to original trdelník ale velmi dobrý

27. 02. 2017, 19:52

Přidat komentář
Angel 666
To vypadá zajímavě, jen si nějak neumím představit, jestli se to chutí podobá originálu.

Angel 666 06. 09. 2009, 22:42

veka
Těžko říct, jestli to bude jak originál, ale vyzkoušet se to může.

veka 17. 11. 2009, 10:13

Angel 666
Dneska jsem trdelník vyzkoušela, tak přidávám fotky.

Angel 666 24. 01. 2010, 13:27

veka
A jak to chutná? Je to jak originál?

veka 24. 01. 2010, 19:37

Angel 666
Je opravdu moc dobrý, nejlepší jsou ty křupavé ořechy, děti nejdříve brblaly, že je to suché, bez náplně, ale s kakaem nebo bílou kávou je to fakt výborná svačinka.

Angel 666 24. 01. 2010, 19:55

Facebook komentáře